Ga naar inhoud

HaZee

Lid
  • Aantal items

    115
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    4

HaZee won de laatste dag op 29 april 2022

HaZee had de meest gelikete inhoud!

1 Volger

Over HaZee

  • Verjaardag 08-04-1973

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

HaZee's prestaties

  1. Als er in jouw regio inderdaad krapte op het stroomnet is, zou ik zelf dan nog eerder kiezen voor laten afschakelen dan minder panelen neerleggen. Persoonlijk zou ik het maximale op mijn dak leggen wat erop past met de gedachte dat ... --> later bijplaatsen dan ook extra arbeidsloon kost (kans dat een nog verdere daling van de prijs van de zonnepanelen -die ik overigens nog niet zie gebeuren- dat niet compenseert) ... --> terwijl later bijplaatsen in de praktijk zelden gebeurt ... --> het stroomverbruik door de energie transitie nog wel wat zal toenemen (denk aan de warmtepomp bijv. die best wel wat stroom nodig heeft en bijv. electrisch rijden, koken, etc.) en ... --> je evt. een thuisbatterij kunt toevoegen aan het systeem, mocht je tevaak afgeschakeld worden: Er is er inmiddels één die automatisch stroom levert aan het net als het 'duur' is en zich oplaad als het goedkoop is. Geen zonnepanelen nodig zelfs en ik hoop dat dat opladen dan prio krijgt vanuit de zonnepanelen (zo ver nog niet onderzocht 😉) Overigens denk ik dat de meeste winst zit in zo veel mogelijk zelf je stroom gebruiken op de momenten dat je het ook zelf produceert. Vergelijk het met dynamische contracten waarbij je de vaatwasser en wasmachine etc. op de goedkoopste uren aan laat gaan.
  2. Heel simpel: start je computer op, open je Chrome browser. Zoek op 'microsoft nederland' en zie daar: "Contact & Bereikbaarheid" met openingstijden, telefoonnummer en alles wat je nodig hebt. https://letmegooglethat.com/?q=microsoft+nederland 😉
  3. Ik kan zonder mij eerst aan te melden gewoon kijken naar de foto's en het filmpje hoor ? Kan je hier wat mee? Of is reparatie van een gebroken trommelkruis niet goed te doen (klinkt nl. best ernstig ?)
  4. Beetje laat, maar leek mij goed om het eindresultaat ook nog even terug te melden: Het verwijderen van de voorkant is gelukt. De pomp en de afvoer en de rand (en eigenlijk alles ?) kon vervolgens goed schoongemaakt worden en de slangen zijn allemaal los geweest om op belemmeringen te checken. Ook de pomp kon perfect ronddraaien. Vervolgens een programma op 95 graden met een paar wasmachineblokjes gedraaid (inclusief halverwege even een halfuur stilzetten om alles optimaal te laten weken en intrekken) en daarna de wasmachine weer in gebruik genomen. De wasmachine doet het prima, maar maakt helaas nog wel wat geluid met afpompen. Ik denk dat op termijn de pomp vervangen moet worden, maar zolang hij het doet, zijn we er voorlopig weer prima tevreden mee ? Dank voor de hulp hier op het forum @Lampje?!!!
  5. Aha top, die zal ik ook goed bestuderen, bedankt! Andere filmpje was helemal top overigens hoor! Alleen de Beko is natuurlijk weer net anders dan de Bosch (en alle merken die daar wel op lijken) uit het filmpje ? Ik meld me hier wel weer met een update ?
  6. Ik heb een raar geluid bij het afpompen. Filter rechtsonderin helemaal brandschoon gemaakt, maar het geluid blijft. Dus grote schoonmaak gestart o.b.v. de tips in dit topic: Incl. de film van how-to-rapair van 30 minuten die Lampje had toegevoegd (erg interessant, bedankt!!!) O.b.v het filmpje wilde ik de voorkant loshalen om goed bij de pomp te kunnen en de slangen ook schoon te maken. Bij de Beko die ik heb zitten er onderin 3 schroeven en 2 oranje kunstof 'klik-dingen'. Die heb ik allemaal los, maar het lijkt dat er boven ook nog ergens iets moet vast zitten. Hebben jullie een tekening of iets dergelijks wat ik nog moet losmaken om de voorkant te kunnen verwijderen? Typeplaatje van mijn wasmachine:
  7. Beetje lang geleden misschien, maar voor iedereen die nog info zoekt over dit onderwerp: Als je niet wil dat de domotica oplossing contact zoekt met internet dan heb je een probleem. Veel van de smart apparaten hebben bijv. API's die alleen via interet werken. De server zelf werkt vaak prima alleen lokaal, denk aan Domoticz (spartaans) of Homey (erg gebruikersvriendelijk). Voor die laatste heb je wel zo nu en dan een token nodig, maar niet voor de day-to-day werking: "Athom states 2 that “Homey is not dependent on cloud services to operate (unlike some other systems)”. However, that’s not correct: Homey requires access to the Athom cloud services for authentication. Once the Homey mobile or desktop app is authenticated, it receives an access token that is valid for a certain amount of time (I think 14 days). During that time, Homey can be accessed locally without an internet connection. However, when the token expires, local access stops working and you need a working internet connection again."
  8. Ik wilde eigenlijk helemaal niet reageren, maar kon het uiteindelijk toch niet laten! Ik heb bovenstaande wat aangepast. Dit hierboven is toch veel overzichterlijker!?! En ik heb echt alleen maar een paar Enters toegevoegd ... (!) Dat je Belg bent maakt niet uit hoor, al kan je zinsopbouw wel wat beter ? Je maakt er nl. wel erg lange zinnen van die daardoor een stuk moeilijker te begrijpen zijn. Als je zorgt voor enig overzicht is dat nog een beetje te doen, maar probeer je zinnen ook wat korter te houden. Mooi voorbeeldje van wat ik een heel krom stukje vindt: "Resultaat dat ik men meeste apps ook geliefde apps er niet meer kan bij gebruiken. Ze werken gewoon weg niet meer. Op de store winkel geraken, ook niet meer geraak er helemaal niet meer op via mijn nokia lumia 640lte." En wat je volgens mij bedoeld (in mijn beste Belgisch ?) : "Resultaat is dat ik de meeste apps, ook mijn favoriete apps, niet meer kan gebruiken. Ze werken gewoon weg niet meer. Op de appstore geraken, lukt ook niet meer. Ik geraak er helemaal niet meer op via mijn nokia lumia 640lte."
  9. Nee, en ik vindt dit op dit moment nog een buitengewoon slecht idee. Ik ben vóór het verlagen van CO2 en dergelijke, maar er moeten wel goede alternatieven zijn. Om maar een paar dingen te noemen die ik toch regelmatig weer tegen kom: De techniek van electrisch rijden is nog erg duur (vergelijkbare auto is electrisch veel duurder) De actieradius is nog relatief beperkt (vergelijk met een diesel auto bijv. voor de veelrijders) Het laden / 'tanken' kost nog relatief veel tijd (zelfs met snelladen nog minimaal 20-30 minuten --> 80%) Electrische auto's mogen vaak nog weinig tot niets trekken (laat staan een caravan van 1000, 1500 KG of zelfs meer) Etc. De hele electrificering staat eigenlijk nog maar in de kinderschoenen lijkt mij. Zodra voor al die punten goede oplossingen zijn, kan je pas een datum prikken en gaan verbieden vind ik ...
  10. Er worden tegenwoordig heel wat smartphones gehacked. Na zo'n hack (bijv. root toegang krijgen) kan je er vaak wel meer mee, maar is alle risico wel voor jou. Ik ben zelf altijd met een grote boog om het Windows Phone platform heen gelopen, dus ik ben geen ervaringsdeskundige, maar ik verwacht dat ALS het mogelijk is, je hier veel meer informatie gaat vinden: https://www.windowslatest.com/2017/08/05/install-android-on-lumia/
  11. HaZee

    Tot ziens!

    Je kunt hier natuurlijk altijd blijven posten en reageren ? Succes Alex!
  12. Als de kabel in de zon hangt voor een deel van de dag, dan wel ja! Daarnaast heb je sowieso een kabel nodig voor als je niet thuis gaat laden (onderweg ?)
  13. Dat kan inderdaad. Als hij bij een Nederlandse VoIP provider een abonnement heeft. Bij dat abonnement krijg je dan een Nederlands geografisch nummer. VoIP werkt verder via het internet, dus zolang hij een redelijke internetverbinding heeft, kan hij daarmee bellen
  14. Ha ha dat klopt en wist ik eigenlijk ook wel. Ik heb het gelijk aangepast! Ik wilde een opvallend voorbeeld gebruiken als 'HEMA mobiel' (wel KPN netwerk) maar toen ik het nog even checkte bleek dat ze net per 1 mei gestopt zijn... Met dat in het achterhoofd was de tikfout dus snel gemaakt ?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...