Ga naar inhoud

Welke soorten fietsendragers zijn er?


Kieskeurig.nl

11201 weergaven

Je fiets meenemen met de auto of met de caravan? Dat kan met een fietsendrager. Een fietsendrager monteer je meestal aan je trekhaak. Er zijn tegenwoordig echter ook andere soorten fietsendragers. We vertellen je graag meer!

Wat is een fietsendrager?

Met een fietsendrager kun je fietsen met de auto, de caravan of de aanhangwagen vervoeren. Een fietsendrager is een soort rek dat je aan je voertuig bevestigt en waar je fietsen in kunt plaatsen. Er bestaan verschillende soorten fietsendragers. Vaak bevestig je een fietsendrager aan de trekhaak van je auto. Er zijn echter ook oplossingen voor mensen die geen trekhaak hebben. We zetten ze allemaal voor je op een rijtje.

beach-sea-bicycle-summer-vacation-seaside-857183-pxhere_com.thumb.jpg.e38deda947116fbd082e116bc54696b7.jpg

Trekhaakdragers

De populairste manier om fietsen te vervoeren, is via een fietsendrager op de trekhaak van je auto. Dit soort fietsendragers wordt ook wel trekhaakdragers genoemd. Het voordeel van zo’n trekhaakdrager is dat je vaak meerdere fietsen tegelijk mee kunt nemen. Wil je onderweg nog bij je kofferbak kunnen? Kies dan voor een kantelbare trekhaakdrager, waarmee je de fietsen weg kunt klappen en de kofferbak kunt openen. Ook fijn: het monteren van een fietsenrek op je trekhaak is gelukkig vaak heel eenvoudig.

Achterklepdrager

Heb je geen trekhaak? Of wil je naast je fietsen ook je caravan meenemen? Misschien biedt een achterklepdrager uitkomst. Zoals de naam al doet vermoeden, bevestig je achterklepdragers achterop de auto, bijvoorbeeld met haken of klemmen. Dit type fietsendrager is meestal goedkoper en lichter in gewicht dan een trekhaakdrager. Dat voordeel komt echter ook met een nadeel: achterklepdragers hebben over het algemeen een lagere draagcapaciteit dan trekhaakdragers. Goed om te weten: niet elke achterklepdrager past op elke auto. Doe dus eerst goed onderzoek.

Dakdrager

Als derde soort fietsendragers bespreken we fietsendragers die je op het dak van je auto plaatst. Deze systemen monteer je op een dakdrager. Je plaatst elke fiets op zijn eigen fietsdrager. Handig, aangezien je per fiets de juiste drager uit kunt zoeken. Het kan echter lastig zijn om je fietsen op je dak te krijgen, zeker als het zware fietsen zijn. In dat geval is er wellicht een fietslift nodig. Ook vangen fietsen op je dak vrij veel wind, wat zorgt voor meer brandstofverbruik. Daarnaast moet je rekening houden met de totale hoogte van je auto.

beach-landscape-sea-coast-ocean-sky-823237-pxhere_com.thumb.jpg.9d2531ab75101db97df26ac64dba684f.jpg

Fietsendrager op een caravan

Ga je erop uit met de caravan? Net als bij de auto zijn er verschillende manieren om een fietsendrager aan je caravan te bevestigen. Je kan de fietsendrager bijvoorbeeld ook achterop de caravan plaatsen. Er bestaan zelfs indoordragers waarmee je je fietsen in de caravan kunt plaatsen. Veel mensen kiezen voor een disseldrager: een fietsdrager die je monteert op de stang waarmee je de caravan aan de auto koppelt.

0 reacties


Aanbevolen reacties

Er zijn geen reacties om weer te geven.

Gast
Voeg een reactie toe...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...