Ga naar inhoud

Hoe groot moet mijn koelkast zijn?


Kieskeurig.nl

5311 weergaven

Als je op zoek bent naar een nieuwe koelkast is formaat een van de belangrijkste aandachtspunten. Hoe groot is groot genoeg? Om die vraag te beantwoorden, is het belangrijk om te bepalen hoeveel boodschappen je wilt kunnen opbergen. We helpen je graag op weg.

Zoveel modellen koelkastenkoelkast11.png.c7e1fced923657117e8f0bc0e8e540e5.png

Ben je op zoek naar een nieuwe koelkast? Voor veel mensen begint de zoektocht naar een nieuwe koelkast met het bepalen van het model. Neem het tafelmodel, een koelkast met een hoogte van 85 centimeter. Een kastmodel is een slag groter en verkrijgbaar in hoogtes vanaf 90 centimeter. Wil je ook kunnen invriezen? Een koelvriescombinatie is een koelkast met een apart vriesgedeelte. Binnen deze categorie vind je verschillende soorten koelkasten, zoals ook de Amerikaanse koelkast, die je herkent aan de twee naast elkaar geplaatste deuren.

Van model naar formaat

Het model koelkast is in veel gevallen veelzeggend wat betreft het formaat van de koelkast. Zo is het tafelmodel met zijn hoogte van 85 centimeter een kleinere koelkast. Datzelfde geldt voor de minikoelkast, die nog een slag kleiner is. Het kastmodel koelkast vind je in verschillende formaten, zo zijn er exemplaren van 90 centimeter hoog, maar ook van 190 centimeter hoog. Ook koelvriescombinaties zijn verkrijgbaar in verschillende formaten. De grootste koelkast binnen deze categorie is over het algemeen de Amerikaanse koelkast, die vaak een flinke slag groter is dan andere koelvriescombinaties.

koelkast12.png.939f371a8a81873183587325db8baf3c.pngHoe groot is groot genoeg?

Laten we die modellen koppelen aan de praktijk: hoeveel boodschappen kun je erin kwijt? Een tafelmodel biedt ruimte voor de boodschappen van één of twee personen. Heb je nog minder ruimte nodig? Kijk dan eens naar een minikoelkast, waarin je een paar kleine boodschappen kwijt kunt. Wil je juist een grotere koelkast, met ruimte voor minimaal drie personen? In dat geval is het kastmodel een goede optie. Zoals gezegd, vind je het kastmodel in verschillende hoogtes, zodat er altijd wel eentje toereikend is voor jouw huishouden. Over het algemeen bieden Amerikaanse koelkasten, met hun dubbele deuren, de meeste ruimte.

Wees realistisch

Voor veel mensen is het verleidelijk om een grotere koelkast te kopen dan ze daadwerkelijk nodig hebben, zeker als ze voldoende ruimte hebben in hun keuken. Een te grote koelkast is echter niet aan te raden: het apparaat gebruikt in dat geval namelijk onnodig veel stroom, zeker als je hem niet helemaal vol krijgt met etenswaren. Een te kleine koelkast is echter ook niet handig: de verleiding om een tweede koelkast (of een losse vriezer) te kopen, wordt dan wel heel groot. Het is daarom aan te raden om realistisch te zijn en goed na te denken over je behoeftes.

0 reacties


Aanbevolen reacties

Er zijn geen reacties om weer te geven.

Gast
Voeg een reactie toe...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...