Ga naar inhoud

Miele Novotronic W110 lekt aan de achter


Aanbevolen berichten

k heb een Miele wasmachine,een bovenlader type Novotronic W110. Deze machine "lekt" water tijdens het spoelen en voor het centrifugeren. Niet bij de slangen, maar achter uit een soort overloop. Op de hoogte van de zeeppoeder- en wasverzachterbakjes is er aan de achterkant een ronde uitlaat met daarin een rubberstuk. Hieruit vloeit water tijdens het spoelen. De filters en zeefjes heb ik al schoon gemaakt. Wie kan helpen? Wat is de oorzaak?
Link naar reactie
Dat is de kuip ontluchting. Betekend dat er door de andere slangen niet snel genoeg water kan stromen of dat de waterstand in de kuip te hoog staat. Verwijder de zij panelen en maak de slang tussen de kuip en de pomp, de ontluchting slang tussen kuip en achterzijde en de afvoerslang vanaf de pomp naar buiten goed schoon. Blaas het slangetje tussen de nivo regelaar en de kuip slang goed door. Probeer de machine dan nog eens.
Link naar reactie
Harry, bedankt voor je reactie. Ik heb het probleem voorlopig opgelost als volgt:Achter het bakje voor de wasverzachter zit een bakje om bleek in te kunnen indoen dit bakje is afgesloten voor machines die bestemd zijn voor de Nederlandse markt, dekseltje met een schroeven draaier verwijderd. Bakje zat vol met smurrie en kalk (van 22 jaar gebruik).Bakje volgegooid met schoonmaakazijn en het wasverzachter bakje ook en daarna alles schoongemaakt en voila de storing doet zich niet meer voor. groet Auke
Link naar reactie
  • Alex sloot dit topic
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties. Stel gerust een vraag door zelf een nieuw topic te openen.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...