Ga naar inhoud

dual boot 2 harddisks


anoniem

Aanbevolen berichten

Je hoeft helemaal geen BootManager te grbruiken. Booten vanaf WinXP CDROM en installeren op de 2e HDD. Op C: komen dan de bootbestanden te staan om de dualboot aan te sturen. Wil je absoluut met een BootManager werken, dan kun je de 1e HDD even in de BIOS uitschakelen en dan WinXP op de verwisselbare schijf installeren. Dan komen de bootbestanden ook daarop te staan. Als je dan de 1e HDD weer inschakelt kun je in Win98 de BootManager installeren en herkent die ook 2 bootable systemen.
Link naar reactie
bedankt voor de snelle reaktie,komen de boot bestanden van xp op de c: van win 98se te staan ? en als ik de hdd met xp in een andere machine zet boot hij dan ook ( wisselbare hdd). Bij het gebruik van een boot manager heb ik het zo gedaan , 2hdd met een aparte os naast elkaar ieder op een aparte ide als master met de bootmanager de partities van de andere os "hiden" ,daar na 98 se booten deze werkt perfect, xp booten en de computer start opnieuw op en ik kom terug op het boot menu.
Link naar reactie
Als je WinXP installeert met de Primaire HDD aanwezig, dan zal setup de bootbestanden op C: plaatsen (first active primary). Als je de verwisselbare HDD in een ander systeem plaatst, dan kun je niet booten omdat de bootbestanden gewoon ontbreken. BootMagic kan deze HDD ook niet booten, omdat er geen bootbestanden op staan. Om dit voor elkaar te krijgen schakel je eerst je 1e HDD uit en voor vervolgens met het Recovery Console het commando [b:f075c7ec90]bootfix[/b:f075c7ec90] uit. Zie voor info: http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;q314058 http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;q307654 EDIT: Er ontstaat wel een probleem als de HDD in een ander systeem wordt geplaatst: WinXP zal daar mogelijk een andere driveletter toegewezen krijgen. Dat dit tot problemen kan leiden moge duidelijk zijn. Om dit probleem te omzeilen zou je WinXP moeten herinstalleren [i:f075c7ec90]zonder[/i:f075c7ec90] dat de 1e HDD aanweig is. WinXP wordt dan immers automatisch C:
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...