Ga naar inhoud

wasmachine whirlpool pure 3486 start nie


Aanbevolen berichten

Hi, we hebben een whirlpool pure 3486 maar deze start niet. We selecteren programma, duwen op start en dan begint op de display de ledjes te branden voor het 6th sense denk i, dit gedurende paar seconden en dan springt display terug op beginscherm waarbij hij aantal minuten van programma aangeeft. Dan horen we verschillende likjes boven aan de machine, precies dat deze wel wil starten maar dat er ergens ets mis zit. Geen foutmelding, geen error, niets waaraan zou dit kunnen liggen? mvg davy
Link naar reactie
Het zijn er geen 5 maar 7. Ik begrijp dus dat het dan om het 2de en 3de lampje gaat. Brand het lampje met het sleutel symbooltje ook? (rechts, 2de van boven) Zo nee: dan is dit de indicatie van het verwachte stroom gebruik en niet een fout melding. Zo ja: dan is het foutcode F24: waterhoogte meting klopt niet. Verwijder dan het bovenblad. Rechts boven zit de nivo regelaar. Trek hier het (dunne) slangetje van af, blaas slangetje goed door en zet hem weer terug. Probeer hem dan nog eens.
Link naar reactie
lampje van het sleuteltje brand niet. wanneer toestel wordt opgezet begint er rechts op de display enkele ledjes te draaien gedurende enkele seconden zoals anders, waarna toestel zou moeten starten, maar dan springt deze gewoon terug naar aanduiding van programme en aantal minuten dat programma duurt en dan beginnen de klikjes maar toestel doet dus niets.
Link naar reactie
Ik ga er van uit dat je de zelfde persoon bent... Ik denk dat je een probleem hebt met de electronica. Verwijder het bovenblad. Je ziet dan de elektronica module zitten achter de bedienings knoppen. Controleer alle stekker verbindingen hierop. Als dit niet helpt dan de module uitbouwen en de print(en) controleren op losse contacten en gesprongen onderdelen. Ergens op de print zit een IC-tje van ongeveer 7x10 mm met 7 pootjes (3 aan de ene kant en 4 aan de andere kant). Controleer deze met een vergrootglas op scheurtjes of een gaatje. Bij twijfel een paar duidelijke fotos van de print(en) maken en deze ergens op internet plaatsen waar we ze kunnen zien.
Link naar reactie
  • Alex sloot dit topic

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties. Stel gerust een vraag door zelf een nieuw topic te openen.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...