Ga naar inhoud

LG komt niet door het spoelen heen


Aanbevolen berichten

Goeden dag, Ik zal mijn probleem even duidelijk beschrijven. De wasmachine komt sinds 1,5 jaar niet door het 'rinse' programma op de heetste temperatuur of bij weinig wasgoed, zoals een hoofdkussen, kleine kussentjes of een dekbed. Die temperatuur vermijden evenals weinig wasgoed. Vervolgens trad dit euvel ook op bij wassen op 60 graden. Eergisteren gewassen op 40 graden, geen probleem. Vannacht machine aangezet op 30 graden en bij toeval ontdekt dat de wasmachine bleef hangen op een resttijd van 50 minuten. Wederom op rinse, dat blijft knipperen. Paar weken geleden al het water met het slangetje eruit laten lopen. Enig idee wat het probleem kan zijn en hoe dit op te lossen is? Inmiddels de machine op 40 graden laten draaien en dat gaat goed. De wasmachine verplaatst soms bij het wassen, ene keer minimaal andere keer verplaatst-ie zich een halve meter naar voren. Het betreft een LG Direct Drive WD-16351FD van inmiddels 12 jaar. Al vast bedankt voor de reactie.
Link naar reactie
Zet de optie Spoelen+ er eens bij aan. Wat doet hij dan? Geeft de machine verder geen enkele (fout) melding op het display of gaan er lampjes branden/knipperen? De machine hoort zich onder geen beding te verplaatsen en al helemaal niet zon eind. In het ergste geval trekt hij de aan of afvoer slang los of de kraan van de muur.
Link naar reactie
Dank, Harry. Inmiddels geprobeerd op 30 graden. Dit is goed verlopen, hele programma heeft normaal gedraaid. Ik zal ook een was op 60 graden met spoelen+ laten draaien of een programma met één kussen, kijken wat dat doet. Wat wil het zeggen dat het hiermee wel lukt? Alvast bedankt voor de reactie.
Link naar reactie
Het zou kunnen dat de waterhoogte niet goed gemeten word en de machine al begint te centrifugeren met een te hoge waterstand. Meestal komt dit door een deels verstopt zitten van de nivo regelaar slang. Verwijder het bovenblad, rechts boven zit de nivo regelaar. Trek het dunne slangetje hier af, blaas slangetje goed door en zet hem weer terug. Geef daarna de machine een beurt met een machine reiniger, dit lost de zeep prut in de machine verder op.
Link naar reactie
  • Alex sloot dit topic

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties. Stel gerust een vraag door zelf een nieuw topic te openen.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...