Ga naar inhoud

Miele W2521 blijft trommel doorvullen me


Bakboord

Aanbevolen berichten

Hallo, Onze Miele W2521 blijft de trommel maar doorvullen met water. Zowel bij het spoelen (zowel aan het einde van een wasprogramma als bij de spoelstand). Daardoor loopt er zelfs water door het wasbakje naar buiten en de machine in. En daardoor reageert de vlotter en geeft een storing. Hoe voorkom ik dat de wasmachine blijft doorvullen? De pomp doet het wel, maar vervolgens gaat de aanvoer weer aan. Iemand een idee? Zit er een soort waterniveau meter in die misschien stuk is?
Link naar reactie
Hlo, De waterstand word gemeten door een prestostaat. Dmv drukverschil meet dit onderdeel het drukverschil in 2 rubberen darmpjes. één darmpje is aangesloten op de kuip of behuizing van de trommel, de andere hangt los in de machine. Een veel voorkomende fout is dat het zwarte rubberen buisje, tussen kuip en prestostaat is beschadigd door het schuren tegen de binnenwand van de machine. Dank u wel fabrikant om hier NIETS aan te doen. Valse lucht komt dan binnen in dat darmpje en de prestostaat kan zijn werk niet doen. Dus hij krijgt geen melding dat de kuip voldoende gevuld is en blijft water toevoegen. VERMOEDELIJK DARMPJE PRESTOSTAAT NAAR KUIP is gescheurd of de prestostaat is stuk maar dit gebeurde zelden. je kunt dit darmpje vervangen door een darmpje van aquariumpomp of andere, maar het beste is te vervangen door correcte onderdeel. BINNEDIAMETER MOET DEZELFDE ZIJN. niet groter en niet kleiner ..anders krijg je andere meetwaarden (parameters). meestal bevindt de prestostaat zich net onder de bovenplaat, rechterzijde bovenaan. heeft een ronde diameter van +/- 8cm en er loopt een zwart darmpje van 5a6 mm naar de kuip op 4u30 a 5u. Dus niet in de helft maar er net boven. Een indicatie dat dit de oorzaak is dat op het zijpaneel een zwarte afscheiding tekent tegen de behuizing. Als je geluk hebt kan je de darmpjes wisselen tot je het correcte onderdeel hebt. Bij sommige fabrikanten is de prestostaat (geïntegreed) geplaatst op de hoofdmodule zodat de volledige module dient vervangen te worden. Zeer kostelijk voor zo een klein probleem.
Link naar reactie
Aanvulling op het antwoord van Peter: Als de machine uit staat, blijft er dan ook water in lopen? Zo ja dan is het inlaat ventiel defect. Dan vervangen door een nieuwe en [B]NIET[/B] proberen open te peuteren zoals op internet ook wel eens geadviseerd word, is vragen om problemen. Nieuwe kost rond de € 56 en een alternatieve versie ongeveer € 15
Link naar reactie
  • Alex sloot dit topic

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties. Stel gerust een vraag door zelf een nieuw topic te openen.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...