Ga naar inhoud

Electrolux EWF1220 stopt tijdens program


Steven-M

Aanbevolen berichten

L.S. Onze Electrolux wasmachine EWF1220 stopt tijdens een wasprogramma. Het programma start, water wordt ingelaten, trommel draait, nog wat water erbij, verwarming start draait een paar keer en stopt dan compleet. Losse opdrachten (centrifugeren, afpompen) worden wel uitgevoerd. Bij het programma spoelen blijft hij ook hangen, nadat water is ingelaten. Bij indrukken [Vlekken] en [Start/Pauze] knipperen beide lampjes [start/pauze] en [Einde] 2x en vervolgens het einde lampje nog 3 keer. Weet iemand wat deze foutcode betekent? Eerder bleek het filter vol te zitten, maar dat is nu schoon gemaakt. Afpompen gaat nu snel en zonder rare geluiden. Koolborstels zijn paar jaar eerder al vervangen en hebben nog ruim 3cm lengte en bewegen soepel in hun houdertje. Centrifugeren doet ie prima. Geen lekkages.
Link naar reactie
Is foutcode E52: zeer grote kans op koolborstels maar dat had je al bekeken en valt dus af. Blijft over: stekker verbinding motor of de tacho spoel op de kop van de motor. Moet tussen de 125 en 400 Ohm zijn en een kleine spanning opwekken als je de motor met de hand draait. Magneetje in het midden hiervan mag niet gescheurd zijn en moet vast zitten op de as. Als dat allemaal goed is blijft alleen de module zelf over. Controleer deze op slechte soldeer verbindingen, vooral bij de motor relais.
Link naar reactie
De gemeten weerstand van de motoras sensor is 185 Ohm en geeft AC spanning bij het roteren van de trommel en dus motor. De assensor lijkt niet demontabel (of toch wel?) Verder de stekker er een tijdje uit gehad en de connector van de motor los gehad. Niks concreets kunnen vinden dus. Toen maar een 30 graden wasje gedraaid met weinig in de trommel. Dat is goed gegaan. Nu weer een volle trommel om te proberen.
Link naar reactie
  • Alex sloot dit topic

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties. Stel gerust een vraag door zelf een nieuw topic te openen.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...