Ga naar inhoud

.srt ondertiteling file bij een avi of dvd film doen


Aanbevolen berichten

Het lukt me niet een dvd te branden met ondertiteling. Het is me gelukt om de ondertitels van de film gelijk te laten lopen. Ik heb de ondertitelingfile srt en de film (avi) dezelfde naam gegeven en in 1 map gestopt. Als ik met een mediaplayer de avi-film start zie ik ook de ondertitels. Maar nu wil ik het branden op DVD. IK kan met winavi videoconverter de avi film gemakkelijk converteren en de dvd doet het, maar hij neemt niet de ondertitels mee. Moet ik de srt file meeconverteren met avi in winavi videoconverter? Winavi converter kan niks met de srt file. Ik heb ook geprobeerd eerst de avi film naar dvd te zetten, maar als ik het wil branden en het srt filetje erbij wil doen accepteert Nero dat niet. Kan iemand in ECHT DUIDELIJKE STAPPEN uitleggen hoe je dat met deze programma's kunt doen? Ik heb al teveel forums gezien met reacties als "dan moet je maar eens naar deze site gaan dan lukt het wel"of dan moet je dit programma'tje downloaden" etc. Daar kun je niks mee, dus graag heldere stappen. Alvast bedankt.
Link naar reactie
1. je download het programma [url=http://www.download.com/VSO-ConvertXtoDVD/3000-7970_4-10594166.html?tag=lst-0-1]ConvertXtoDVD[/url] 2. je installeert het programma 3. je start het programma op 4.je drukt aan de rechter kant op het groene plusje 5. je gaat naar de map waar je film (het .avi bestand) EN het .srt bestand instaan, ze moeten bijde dezelfde naam hebben (film.avi en film.srt) 6. je selecteert de film door er dubbel op te klikken 7. nu staat de film in het witte schermpje, als het goed is, is nu de ondertiteling automatisch meegenomen. 8. in het menu (instellingen) kan je het een en ander aanpassen, maar alleen de opties voor 'branden' is van belang (ga naar de opties daarvan) 10. selecteer het V-tje bij 'brand resultaat op DVD' en selecteer dan de brander die je wilt gebruiken 11. druk op OK 12. je drukt op Converteren, en het converteren begint Zodra de computer klaar is met converteren (afhangend van hoe goed je processor is, duurt het zo'n 2 uur per film), word er gevraagd of je het wilt branden, en gewoon op OK (oid) drukken. Vervolgens krijg je een popupje met 'evaluation version' en daar gewoon op OK drukken. Nu word het resultaat op DVD gebrand. Succes!
Link naar reactie
Yip yip...dit programma gebruik ik ook, brandt zelfs meerdere avi's als dvd formaat op 1 dvd-5 formaat (zonder kwaliteitsverlies). Let trouwens wel op dat je wanneer je het eerste + tekentje aantikt (Menu) het vinkje weghaalt bij 'auto start afspelen' voordat je de dvd gaat branden...anders krijg je bij het opstarten van je dvd geen menu te zien maar begint ie direct met het afspelen van de eerste film. :lol:
Link naar reactie
[quote:3f26317ab4="rsweres"]Yip yip...dit programma gebruik ik ook, brandt zelfs meerdere avi's als dvd formaat op 1 dvd-5 formaat (zonder kwaliteitsverlies). [/quote:3f26317ab4]Ik ook, ben erg blij met dit programma :) [quote:3f26317ab4="rsweres"]Let trouwens wel op dat je wanneer je het eerste + tekentje aantikt (Menu) het vinkje weghaalt bij 'auto start afspelen' voordat je de dvd gaat branden...anders krijg je bij het opstarten van je dvd geen menu te zien maar begint ie direct met het afspelen van de eerste film. :lol:[/quote:3f26317ab4] Het is maar net wat je wilt he? :wink:
Link naar reactie
[quote:9b3e9d1b9b="thalys11"]Ik heb alle stappen van hierboven gevolgd. DVD brandt hij mooi, maar WEER GEEN ONDERTITELS. Hij pakt die dus niet automatisch mee. Enig idee wat dat kan zijn?[/quote:9b3e9d1b9b] *Andere ondertiteling downloaden en opnieuw proberen? *Andere dvd speler proberen en kijken of ie het daar wel doet?
Link naar reactie
[quote:5375a37e4e="thalys11"]Ik heb alle stappen van hierboven gevolgd. DVD brandt hij mooi, maar WEER GEEN ONDERTITELS. Hij pakt die dus niet automatisch mee. Enig idee wat dat kan zijn?[/quote:5375a37e4e] als de film in het linker-schermpje staat (klaar om te converteren) moet je even op het PLUSJE klikken, zodat je alle info over die film ziet. Dan zou daar bij ondertiteling iets moeten staan. als dat er neit bij staat terwijl het wel allemaal klopt vergeleken met mijn uitleg, zal ik je niet verder kunnen helpen
Link naar reactie
[quote:e0209fc16f="jbeemen"]ik krijg 2 avi's op een dvd5, vroeg me af of jullie er meer op krijgen of dat ik wat anders moet doen....[/quote:e0209fc16f] over het algemeen kunnen er 2 avi's op een dvd5, héél af en toe passen er 3 op. Maar, voor het overzicht en evt kwaliteitsverlies doe ik de laatste tijd maar 1 per dvd (haal me dvds uit duitsland, dus zijn niet zo duur meer)
Link naar reactie
  • 1 maand later...
  • 3 weken later...
hi, ik krijg ook geen ondertitels. nu heb ik geen avi bestanden die ik naar dvd wil kopieren maar vob bestanden. ik heb convertxtodvd (het progje copytodvd nam de ondertiteling niet mee) gebruikt maar zoals ik hierboven lees moet ik het srt bestand dezelfde naam geven. deze heb ik van een site gedownload. nu heten die vob bestanden vts_01_1 en vts_01_2. moet ik deze naam veranderen in X en dat srt bestand ook in X. hele naam weghalen of extensie laten staan? hoor graag.
Link naar reactie
[quote:6038e6551f="bmw"]hi, ik krijg ook geen ondertitels. nu heb ik geen avi bestanden die ik naar dvd wil kopieren maar vob bestanden. ik heb convertxtodvd (het progje copytodvd nam de ondertiteling niet mee) gebruikt maar zoals ik hierboven lees moet ik het srt bestand dezelfde naam geven. deze heb ik van een site gedownload. nu heten die vob bestanden vts_01_1 en vts_01_2. moet ik deze naam veranderen in X en dat srt bestand ook in X. hele naam weghalen of extensie laten staan? hoor graag.[/quote:6038e6551f] Wat jij wil gaat niet lukken ...die VOB. bestanden waar jij het over hebt zijn al in DVD formaat, en hiermee kun je geen .srt bestanden toevoegen. ConvertXtoDVD converteert .avi bestanden naar dvd formaat en niet andersom.
Link naar reactie
er zijn programma's waarbij je dat waarschijnlijk wel kunt, maar wat ik doe is misschien wel omslachtig maar werkt wel: Je dvd converteren naar .avi...dan ondertiteling erbij zetten en dan terugconverteren naar dvd. Dit gaat altijd, maar dan moet je dvd niet kopieer-beveiligd zijn...dat moet je eerst oplossen (ook daar zijn handige progs voor zoals DVD Region + CSS free.) Wanneer je de dvd dan geconverteerd heb naar .avi dan pas terugconverteren naar dvd met bijvoorbeeld ConvertXtoDVD. Ondertiteling in dezelfde dir als je avi bestand en dezelfde naam geven geven zoals : mijnfilm.avi en mijnfilm.srt . ConvertXtoDVD neemt deze dan automatisch mee. Controleer je .srt wel eerst ff of ie synchroom loopt en geen fouten heeft (Ook daar zijn handige progs voor zoals subsync;zoeken via google) suc6 :wink: tis een hele klus maar dan heb je ook wat :)
Link naar reactie
werkt inderdaad prima, alleen elke seconde knippert de ondertiteling, nog eens zoeken of dat effect te onderdrukken is. Is heel wat minder werk dat handmatig subtitles toevoegen zoals op http://forum.videohelp.com/viewtopic.php?t=209980 gedaan wordt. Het handmatig in de srt de tussentijd op 0s zetten helpt niet. Iemand nog een tip (gelukkig kan de subtitle uitgezet worden..)
Link naar reactie
  • 1 jaar later...
[quote:d4c6515a1c="rsweres"][quote:d4c6515a1c="bmw"]hi, ik krijg ook geen ondertitels. nu heb ik geen avi bestanden die ik naar dvd wil kopieren maar vob bestanden. ik heb convertxtodvd (het progje copytodvd nam de ondertiteling niet mee) gebruikt maar zoals ik hierboven lees moet ik het srt bestand dezelfde naam geven. deze heb ik van een site gedownload. nu heten die vob bestanden vts_01_1 en vts_01_2. moet ik deze naam veranderen in X en dat srt bestand ook in X. hele naam weghalen of extensie laten staan? hoor graag.[/quote:d4c6515a1c] Wat jij wil gaat niet lukken ...die VOB. bestanden waar jij het over hebt zijn al in DVD formaat, en hiermee kun je geen .srt bestanden toevoegen. ConvertXtoDVD converteert .avi bestanden naar dvd formaat en niet andersom.[/quote:d4c6515a1c] wat je kan doen is, als je van die vob bestanden afwil, en je ze in iso, of gewoon dvd formaat wil zetten, kun je clone dvd 2 downoaden en daarmee kun je die vob bestandel gewoon en een iso zetten. als de onderditeling erbij zit. als die er niet bij zit zou je hem zo kunnen branden en dan rippen en met dat programma (ConvertXtoDvd) de ondertiteling erbij kunnen voegen. og misschien kun je dan het srt in de map bij al je vob bestanden laten staan en met clone dvd 2 gewoon branden, misschien zit hij dan ingevoegd. weet neit zeker Sebastiaan
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...