Ga naar inhoud

Zanussi 5165 zwg in storing


Aanbevolen berichten

Hallo allemaal, Onze Zanussi 5165 zwg staat sinds de laatste was in storing, als je de machine start, dan begint hij gewoon, gaat een paar rondje naar links en een paar rondje naar rechts. Dan lijkt het er op dat hij wil gaan centrifugeren, maar stopt daarna, het water blijft in de machine staan. Het vervolgens wegpompen lukt wel, de trommel draait overigens ook normaal en horen wij geen vreemde geluiden. Iemand een idee? Met vriendelijke groet, Ton Andela
Link naar reactie
Ik gok op de koolborstels. Lees de foutcode eens uit. Zet de machine op een willekeurig was programma en zet hem aan. Als hij begint druk dan de toetsen Start/Pauze en Extra Spoelen samen in en houd ze ingedrukt. Het lampje Start/Pauze gaat nu knipperen in een bepaald patroon. Welk patroon en welke kleur? Indien 5 keer geel en 2 keer rood of 5 keer rood en 2 keer groen: E52: controleer de lengte van de koolborstels. Indien korter dan 15 mm dan op voorhand vervangen. http://www.youtube.com/watch?v=tNnqIK8AomM Je kunt er ook bij komen zonder de motor te demonteren.
Link naar reactie
Foutcode was ook nog hetzelfde als voor het plaatsen van de koolborstels, inmiddels €50,00 armer, veel energie en tijd in de machine gestoken, maar ook al een aantal dagen zonder. We hebben dan ook besloten om toch een nieuwe te kopen, deze draait inmiddels. In ieder geval bedankt voor de tips!
Link naar reactie
  • 6 jaren later...
E31: meestal een probleem met de waterhoogte meting. Verwijder het bovenblad. Rechts boven zit de nivo regelaar ([url]https://shop.aeg.nl/wassen/wasmachines/elektronica/analoge-drukschakelaar-wasmachine/p/3792216040[/url]) Trek het dunne slangetje er voorzichtig af, blaas het slangetje goed door en zet hem weer terug. Als het goed is werkt de machine nu weer.
Link naar reactie
  • Alex sloot dit topic
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties. Stel gerust een vraag door zelf een nieuw topic te openen.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...