Ga naar inhoud

Wasmachine pompt niet meer af na stroomu


samson

Aanbevolen berichten

Wij hebben een Samsung WF8602NHWG. Toen wij een lamp aan wilde doen ontstond er een kortsluiting waardoor er een zekering uit ging. De wasmachine stond op dat moment aan, maar omdat de wasmachine op dezelfde groep zit, ging ook de wasmachine ineens uit. Nadat de stroom weer was ingeschakeld hebben we de wasmachine weer aangezet. Dit gaat goed tot het afpompen. Je hoort een zacht geluid alsof de pomp wel wordt aangestuurd, maar hij pompt echter niet af. Het water blijft in de trommel staan, de wasmachine maakt het programma vervolgens niet af en de deur gaat niet meer open (omdat er nog water in staat). Hoe kunnen we dit verhelpen?
Link naar reactie
Mogelijk is er nu iets met de afvoer pomp. Laat de machine geheel leeg lopen via het slangetje naast het pomp filter en draai dan de dop er uit. Haal het wasgoed uit de machine. Zit er iets in de pomp of het filter? Zet de dop terug en probeer de machine opnieuw. Heb je ook een foutmelding op het display?
Link naar reactie
Hallo, Bedankt voor je snelle reactie. Na een nachtje slapen, de wasmachine nogmaals op centrifugeren gezet. Nu lukte dit zonder problemen. Het water werd keurig afgepompt, de was gecentrifugeerd en daarna kon de deur weer open. Geen idee wat het geweest is, maar gelukkig is het probleem (vanzelf) weer opgelost.
Link naar reactie
  • Alex sloot dit topic

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties. Stel gerust een vraag door zelf een nieuw topic te openen.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...