Ga naar inhoud

snel, koel, voordelig in gebruik


Aanbevolen berichten

Ik heb gezien dat hier mensen zijn die nagenoeg alle hardware uit hun hoofd kennen. In "te koop gevraagd" heb ik een vraag staan voor een snelle PIII of een AMD maar ik krijg daar bijna alleen maar reacties van mensen met een "merk-pc". Ik zou graag een redelijk snelle pc willen kopen maar deze moet aan wat "eisen" voldoen. minimaal zo snel als een PIII 800 of 1000. 512MB of meer Met mobo weinig warmte productie weinig geluid. Ik weet alleen echt niet waar ik moet zoeken en op welke aanbiedingen ik in moet gaan. de FSB en de compatibiliteit tussen de cpu en mobo kan enorm verschillen. Wie kan mij, desnoods via pb, helpen om in de goede richting te zoeken? Athlon 2000 is leuk maar die wordt toch erg heet?
Link naar reactie
budget en dingen die ik wil gaan doen zijn de andere kant op.. Als ik zeg dat budget onbeperkt is en dat ik een fileserver, exchangerserver, vmware, debian, apache, mysql etc etc etc etc etc. wil gaan draaien komt iedereen met een p4.... amd k64 aan. Daar gaat het me nou net niet om; Het moet een systeem zijn, met minimaal de kracht van een PIII 800 of 1000 maar met zo min mogelijk stroom verbruik en warmte ontwikkeling. (hij blijft dus 24u pd aanstaan). Maar... ook binnen de PIII serie heb je goede, slechte, snelle en langzame series/combo's (tussen cpu en mobo) Ik zoek dus de meest optimale voordelige componenten met het minste stroomverbruik/geluidsproductie. Geluidskaart/snelle vga/usb/firewire/branders en ga zo maar door zijn niet nodig.
Link naar reactie
Tja nieuw is het niet meer te koop uiteraad.Of wel/te duur. Verder kunnen we hier wel een goed mobo op gaan noemen Maar daar kom je niet aan omdat je 2ehands zoekt en de gemiddelde gebruiker weet slechts dat het een b.v p3 900mhz is. Onbeperkt budget is uiteraad onzin. Maar als je zoekt naar een p3 dan zal je niet 700€ er voor uit willen geven. Ik zou gewoon op marktplaats naar een p3 800+mhz zoeken. Zijn altijd wel stabiel. Een p3 800mhz verbruikt ongeveer 21Watt. Je kan uiteraad als het nieuw mag en je had een budget gegeven wat je dus NIET hebt gedaan, voor een mobile gaan. Zoiets: http://tweakers.net/pricewatch/89790 Verbruikt ook 21W Dus net zo veel al jouw minimaal voorgestelde p3 800mhz . maar prestaties zijn 4x beter. Mischien heb je hier wat aan: http://users.erols.com/chare/elec.htm Je kunt gerust zeggen dat het zo goedkoop mogelijk moet maar zeg dat dan. Zonder budget kan niemand je helpen omdat we niet weten of we b.v bij een mobile kunnen gaan kijken of b.v 2e hands p3, :wink:
Link naar reactie
hier staat die r.m voorstelt 2ehands voor teveel geld te koop: http://www.marktplaats.nl/index.php?url=http%3A//kopen.marktplaats.nl/search.php%3Ftb%3Dof%26xl%3D1%26rc%3D1%26s%3D50%26ds%3Dkw%3Amobile%20pentium%26rotid%3D5026-29028-4128-37 bied 60 euro ofzo voor 1 van de 2 (liefst de 1.7 natuurlijk ;) ) Koop dit boardje erbij: http://www.cdromland.nl/?siteOption=producten&tweakers=TRUE&prodnum=160386 En je hebt een superzuinige oplossing voor een server achtig iets. Past zelfs een PCI-X controller in, ideaal voor raid kaarten.
Link naar reactie
@vandread, jouw eerste link werkt helaas niet. Budget heb ik inderdaad niet genoemd omdat ik simpelweg niet weet wat er aan uit moet geven; de huidige AMD's en P4's verbruiken simpelsweg te veel stroom en worden te warm. Verder dan de term PIII kom ik niet, ik ben gewoon niet thuis in de hardwarewereld als het gaat om verbruik/temperaturen. om eerder genoemde redenen zijn nieuwe pc's gewoon geen optie. dit bv: [quote:9e784b9fef] Mobile sempron op socket 754 bordje? [/quote:9e784b9fef] zegt mij helaas net zoveel als een worst op een houten plank :-? :wink: welke worst en welke plank zijn mij niet duidelijk, en met welk mes moet ik die snijden? :wink: ik ga de info van R.M. wat uitdiepen..
Link naar reactie
nog een keer @ vandread • Audio 6 kanaals • S/PDIF-out interface • LAN 1Gbps • 2x S-ATA (RAID 0 en RAID 1) • 2x IDE ATA100 • 1x FireWire 100/200/400 Mbps • incl. CPU cooler Deze dingen heb ik niet nodig, verder voldoet dat bord wat je me hebt aangeraden perfect! eheh, dus eigenlijk zoek ik dus dat bord zonder bovenstaande opties..
Link naar reactie
• Audio 6 kanaals + S/PDIF-out interface: zet uit in de bios, bijna ieder mainboard heeft OB sound • LAN 1Gbps: heb je uberhaupt geen lan nodig? Deze poort kan van 10 tot 1000mbit • 2x S-ATA (RAID 0 en RAID 1) : zet je uit of (zowiezo wel handig voor een hardeschijf, je hoeft geen raid te draaien • 2x IDE ATA100: ken je mainboards zonder ATA aansluiting? laat me die dan even zien ;) • 1x FireWire 100/200/400 Mbps: zet je uit, veel mainboards hebben die standaard • incl. CPU cooler : s479 heeft een eigen type socket waarvoor je heel slecht coolers kan vinden, deze koeler kan je practisch passief draaien (kwestie van testen) verse link! : http://koopjes.marktplaats.nl/computer_hardware/processoren/38196262.html?return=eJwlzd0KAiEQBeB3WdBLf%2BsiRaLeRMtFUVdZjYro3Rvp7uPM4YxVXH2iYrorLk9q6d7ut6DDGE1RmmrzGyl2T6Nla0cnW6b%2FCmmhnYczdcWvbDi%2Bd7N2JC8Cyat39g1kwMwBUsw0i8mDBKYnsFQXs0fiKBh8GfFR4FJ7nCO4Gb7o7w%2B60TCv&df=1&fta= en er bestaat geen goedkoper socket 479 mainboard ... zeker geen board met MINDER opties.
Link naar reactie
Lan moet je sowieso hebben, en op alle moderne borden zit tegenwoordig gigabit lan. (netwerkaansluiting) Verder zal je ook niet snel een bord vinden zonder onboard geluid en alle moderne borden hebben ook sata, wat handig is om nieuwe harde schijven op aan te sluiten. En ik snap niet waarom je geen 2x IDE ATA100 nodig hebt, want daar sluit je bijvoorbeeld cd-rom stations op aan. Een AMD Sempron processor op lage snelheid kan je inderdaad wel gebruiken in combinatie met een socket 754 moederbord. Vrijwel elk s754 moederbord is wel bruikbaar voor jou, maar dan zit je dus wel weer met nieuwe hardware. De mobiele intel pentium-m processoren die Vandread aangeeft zijn nog zuiniger, maar ook weer nieuwe hardware en prijzig. Met een 2e hands pentuim 3 systeempje heb je denk ik ook al zat kracht om de dingen te doen die jij wilt. Ligt er ook aan hoeveel bezoekers je krijgt op je server. Voor vmware zal wel een wat sneller systeem nodig zijn. Het ligt er dus een beetje aan hoe druk je server gebruikt gaat worden, voor thuisgebruik is een p3 zat. Die kan je als moederbord/processor combinatie denk ik al wel voor 25-35 euro vinden.
Link naar reactie
[quote:2077510dec="Vandread"]Heb je wat concrete performance specs?[/quote:2077510dec] http://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/920580///geode http://tweakers.net/nieuws/36627 Zou presteren als een 1800+/1900+ http://tweakers.net/pricewatch/130208 62 is niet veel, als je die shop niet betrouwt, er stond/staat nog een tweedehands advertentie bij vraag en aanbod :wink: Zie wel dat je een bordje koopt dat die CPU ondersteund :wink:
Link naar reactie
Weet je wat het is, die 14watt van een geode is niet het max verbruik, het is het gemiddeld verbruik ;) (amd marketing truuk), max verbruikt hij 25 watt. En als ik die 25watt naast een een Intel Pentium 730 (1,6ghz,533fsb) leg (die echt stukkie sneller is ;) clockslagpower is vergelijkbaar met AMD64's) en zie dat die 10.8~27.0W verbruikt... nou ik zou het wel weten ^^
Link naar reactie
  • 1 jaar later...
[quote:88cf8d680a="Vandread"]Weet je wat het is, die 14watt van een geode is niet het max verbruik, het is het gemiddeld verbruik ;) (amd marketing truuk), max verbruikt hij 25 watt. En als ik die 25watt naast een een Intel Pentium 730 (1,6ghz,533fsb) leg (die echt stukkie sneller is ;) clockslagpower is vergelijkbaar met AMD64's) en zie dat die 10.8~27.0W verbruikt... nou ik zou het wel weten ^^[/quote:88cf8d680a] Ok,ok het heeft even geduurd omdat ik met verschillende linux distris bezig was. Op dit moment heb ik 4 pc's staan die ik eigenlijk allemaal wel aan wil laten staan maar ja... stroom is ook zo wat. Toch gaat mijn interesse uit maar een Pentium M. Wat mij niet helemaal duidelijk wordt is de socket. Dit is 479 toch?
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...