Ga naar inhoud

Zanussi zwf3145


gabie-1

Aanbevolen berichten

Hallo, Mijn zanussi zwf 3145 heeft een probleem maar welk? Als ik een was wil draaien dan gaat alles goed tot dat hij het programma moet gaan afwerken.Hij loopt vol met water...de trommel draait 1x heel snel en dan niet meer.Af en toe duurt het wel 20 minuten voor hij weer verder gaat.Is iemand bekent met dit probleem??
Link naar reactie
Dit kan van alles zijn, van los contact, deurvergrendeling tot defecte motor. Probeer de foutcode uit te lezen. - Kies voor 60 graden katoen en zet de machine aan. - Wacht even en druk dan de toetsen Start/Pauze en Extra Spoelen samen in en houd deze ingedrukt. - Je krijgt nu een foutcode: het lampje Start/Pauze gaat knipperen in een geel/rood patroon. Wat is dit (geel/rood) knipper patroon?
Link naar reactie
Dat is E24, Fault in “sensing” circuit of drain pump triac (wrong input signal to microprocessor): PCB faulty Dus vervangen van de elektronica. Dat kan altijd nog. Verwijder de elektronica module en controleer op losse contacten en op zwart (geleidend) koolborstelgruis. Naak hem schoon en plaats hem weer terug. Volg ook de kabel tussen pomp en elektronica module en controleer op beschadiging.
Link naar reactie
Quote \"balen want deze is net uit de garantie\" Ja, en? Een machine moet een x aantal jaren mee gaan. Net uit de garantie wil dus niet zeggen dat je de volle mep moet betalen. Hiervoor zijn wettelijk regels. Je betaald een deel van de kosten, de rest zijn voor de leverancier. Zie de site van http://www.consuwijzer.nl/Ik_wil_advies_over/Elektronica_en_huishoudelijke_apparatuur/Garantie. Dus de leverancier laten komen als je er zelf niet uit komt. Laat het resultaat even weten als je wilt.
Link naar reactie
  • 2 jaren later...
Als iemand ooit een storingscode 51 (5x rood, 1x groen) krijgt bij deze machine (ZWF3145), dan gewoon de triac op de print vervangen (type BTB16-800 erin solderen). Af fabriek zit er een BTB16-600 in. Sperspanning van 600V is relatief laag: Bij voedingsspanning van 230 V (dus 325V top) zit je snel aan die max. 600V overspanning, door het vonken van de koolborstels in de aandrijfmotor. Na verloop van tijd gaat de triac dan dus kapot. Bij mij was dit na een gebruiksperiode van slechts 3 jaar al het geval. Hoop dat hij er nu weer even tegen kan ....
Link naar reactie
  • 1 jaar later...
E66: problem met de aansturing van het verwarmings element. Controleer eerst het element. Moet tussen de 25 en 50 Ohm zijn en oneindig tov aarde. Controleer de bekabeling tussen het element en de elektronica module. Controleer de elektronica module op losse contacten, gesmolten/verkleurde relais, gesprongen onderdelen en koolborstel gruis.
Link naar reactie
E31: de nivo regelaar meet een onjuiste waterhoogte. Verwijder het bovenblad. Rechts boven zie je nu de nivo regelaar zitten (onderdeel met 3 dunne draadjes en een rubber slangetje) Trek het slangetje er af en blaas het slangetje goed door en zet hem weer terug. Voor meer hulp alle informatie uit de deurrand vermelden en als hij nog niet open wil dan minimaal het type nummer. Laat de machine geheel leeg lopen door de afvoerslang in bv een afwasteiltje te leggen. Controleer als hij leeg is het filter van de pomp op prut. Zet filter en afvoer slang weer terug en probeer de machine.
Link naar reactie
  • 3 jaren later...
Staat voor de foutcode EB1 (= EH1): probleem met de frequentie van de netspanning. En dat klopt ook: Brazilie is geen 50 maar 60Hz. Afhankelijk van de regio is het 110 of 220V. Dus de spanning kan wel goed zijn, de frequentie niet. De elektronica in onze machines is gemaakt voor 50 Hz en daarom krijg je deze melding. Ombouwen is denk ik te kostbaar. Kun je beter even bellen met AEG Nederland, +31172–468400
Link naar reactie
  • 3 maanden later...
  • Alex sloot dit topic

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties. Stel gerust een vraag door zelf een nieuw topic te openen.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...