Ga naar inhoud

DVD op Raspberry Pi


Aanbevolen berichten

Ik wil dvd bestanden afspelen via de Raspberry Pi. OS is OpenElec en ik heb de codecs aangeschaft via de website raspberrypi.org en in het config.txt bestand geplaatst op de sd kaart. Toch speelt de Raspberry nog steeds geen dvd\'s af. Alleen het geluid. De DVD\'s staan op een schijf in het netwerk, die gewoon worden gezien door de raspberry, dus dat kan het probleem niet zijn.
Link naar reactie
[QUOTE=Edmoor;653344]DVD bestanden zijn MPEG-2 en worden officieel (nog) niet ondersteund. Wellicht dat je hier wat aan hebt: [url]http://raspi.tv/2012/play-a-dvd-on-raspberry-pi-with-raspbian-omxplayer-and-the-mpeg2-codec[/url][/QUOTE]\r\n\r\nIk kan gewoon DVD bestanden afspelen op mijn Pi\r\nWel is waar na aanschaf van een licentie
Link naar reactie
Dat zou mooi zijn, het gaat hier overigens om een setje, bij Hubbit aangeschaft, zoals onlangs ook in Computer Idee stond [URL=\"http://www.hubbit.nl/raspberry-pi-mediaplayer-set-ii.html\"]http://www.hubbit.nl/raspberry-pi-mediaplayer-set-ii.html[/URL] Verder werkt het ding perfect, alleen de DVD files op mijn server kan ik niet afspelen, en dat was min of meer de hoofdzaak!
Link naar reactie
Heb even een screenshot bekeken. En zie het menu daar staan bij system.\nAls je naar system gaat. Dan verschijd daar onder aan die balk de volgenden knoppen. Setings, OpenElc, File menager, Profiles en System info\n\nJe moet dan even op de knop OpenElc klikken.\nDaar heb je vermoedelijk medere tab bladen en je kan waarschijnlijk ook naar beneden scrollen. Kijk even of je daar nog iets kan vinden.
Link naar reactie
Bedankt Lampje, maar er zit daar geen mogelijkheid om de codes in te voeren, van wat ik ervan kon vinden op internet moet het toch echt in het config bestand, en dat lukt nog steeds niet. Ik heb voor de zekerheid nog even gecontroleerd of ik wel het juiste serie nummer heb doorgegeven bij het aanschaffen van de codecs, maar dat is juist. Ik weet het echt niet meer. Meestal los ik deze problemen zelf wel op door op google te zoeken, maar ik kan hier weinig over vinden.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...