Ga naar inhoud

Muziek van Cassete naar PC (mp3)


Aanbevolen berichten

Hallo,\r\n\r\nHallo leden van computeridee. Ik ben nieuw hier zoals jullie zien. Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen en ik jullie hahah.\r\n\r\nIk heb muziek op een cassete bandje staan en zou dat graag op een cd willen branden. Ik heb al het programma audiacity. Alleen heb ik een vraag. Het is zo dat je het cassetedeck moet verbindingen met het geluidskaart. Nu weet ik dat ik dat in het blauwe rondje (line in) de kabel moet insteken. Alleen vraag ik me af wat voor kabel moet dat zijn? En welke uitgang(benaming) moet ik hebben bij de cassete deck. En wat voor kabel moet ik daar voor hebben. Is dit toevallig dezelfde bekabeling als voor het geluid (groene uit einde).\r\n\r\nGroeten,
Link naar reactie
Als je cassettedeck beschikt over een tulp (rood-wit) uitgang, kun je deze aansluiten door middel van deze kabel. \n\n\n[IMG]http://www.gamewebwinkel.nl/Image/Tulp%20-%20Jack%203,5mm%20stereo%20kabel%201.5M.jpg[/IMG]\nIs te koop bij de Action, voor minder dan één euro meende ik.\nDe tulp sluit je aan op het cassettedeck en de 3,5 jack sluit je aan op de microfoon-aansluiting van je pc.\nVervolgens selecteer je in Audacity de juiste bron. ([URL=\"http://nl.flossmanuals.net/Audacity/RecordingASound\"]http://nl.flossmanuals.net/Audacity/RecordingASound[/URL])
Link naar reactie
[QUOTE=sven5010;604563]Als je cassettedeck beschikt over een tulp (rood-wit) uitgang...[/QUOTE]\nLin[B][/B]e-out heet die uitgang op je cassette speler.\n[QUOTE=sven5010;604563]\nDe tulp sluit je aan op het cassettedeck en de 3,5 jack sluit je aan op de microfoon-aansluiting van je pc[/QUOTE]\nAls je een [I]line-in[/I] ingang op je PC hebt probeer je liever eerst die, anders eventueel toch de microfoon ingang terwijl \'[I]Microfoon versterking[/I]\' (Microphone boost) [I]uit[/I] staat.
Link naar reactie
[QUOTE=Jeroentje94;604599]Een tulpkabel, of hoe het tegenwoordig genoemd wordt, een cinch kabel.[/QUOTE]\nEigenlijk niet, een tulp- of cinch kabel heeft aan beide zijden zulke rood/witte stekkertjes (tulpstekkertjes) of soms andere kleuren.\n\nDit heet eigenlijk \'[I]Tulp naar 3,5 mm stereo jack[/I]\'.\nOverigens een zeer veel gebruikt en verkocht kabeltje, iedere gespecialiseerde winkel kent ze.\n\nWel een duidelijk advies voor het gebruik:\nbelast dat kleine 3,5 mm stekkertje niet zwaar als deze in je PC gestopt zit, de verbinding is mechanisch helemaal niet sterk.\nEn mocht je een probleem horen dat het geluid aan één oorschelp of speaker kraakt of uitvalt tijdens het luisteren of opnemen, dan kan je proberen dat stekkertje een paar maal in te steken en uit te trekken om de verbinding wat beter te maken. Ze kraken nogal snel.
Link naar reactie
[QUOTE=A.DelPiero;604817]Of ik iets anders kan bedenken, nee maar ik snap niet echt waarom ik de boxen nodig heb? Ik speel het toch af op de computer via audiacity? Waarom heb ik dan boxen nodig?\n \nBedankt voor je uitleg erik. Zal ik zeker doen![/QUOTE]\n \nJe zult toch moeten horen wat je aan het doen bent.\nDe bedoelde boxen zitten gewoon aan je pc neem ik aan.
Link naar reactie
Misschien meerdere discussies (fora) tegelijk aan het voeren *-)\n[QUOTE=A.DelPiero;604817]Of ik iets anders kan bedenken, nee maar ik snap niet echt waarom ik de boxen nodig heb? Ik speel het toch af op de computer via audiacity? Waarom heb ik dan boxen nodig?[/QUOTE]\nNiemand heeft het nog over boxen gehad, daar begin je nu zelf over, en ja ergens in de \'formule\' heb je toch iets nodig wat het geluid hoorbaar maakt om te luisteren hoe het klinkt, en dat kunnen je boxen voor je PC zijn, of de hoofdtelefoon van je PC.\n\nHet kan ook zonder boxen, maar dan neem je \'op de gok\' op, en draait het daarna voor het eerst op andere apparatuur af om het te horen, b.v. in de auto als CD.\n\n\nKortom:\nje koopt zo\'n kabeltje, die stop je met [B]twee gekleurde tulp stekkertjes in de [U]line-out[/U] van je cassettedeck, en[/B] de andere kant met [B]één stekkertje (3,5 mm jack) in de [U]line-in[/U] poort van je PC (licht blauw)[/B], of, als je die line-in heel misschien niet hebt, in de microfoon poort (roze) maar bij gebruik van de microfoon ingang moet je \'[I]microphone boost[/I]\' (microfoonversterking) eerst uitschakelen bij de eigenschappen van je audio adapter (rechtsklik het luidspreker symbooltje in je systeembalk), anders kan het signaal veel te hard zijn.\n(Maar in principe hoort een line-out op een line-in aangesloten te worden, en dat klinkt ook best logisch lijkt me.... (8) )\n\nJe boxen zitten als het goed is al aangesloten op je PC, en daarmee luister je de opnamen.\n[COLOR=\"White\"].[/COLOR]
Link naar reactie
Ikke nie begrijpen, bedoel je dit ?\r\n[QUOTE=erikdenhouter;604887]Niemand heeft het nog over boxen gehad...[/QUOTE]\r\nMaakt niet uit, de TS had het over \"[I]ik snap niet echt waarom ik de boxen nodig heb[/I]?\", maar niemand had het er over gehad dat die boxen nodig waren. Vandaar de :confused:\r\n\r\nEen box bestaat voor mij uit een klankkast met speaker(s). Maar ook ik haal die termen wel eens door elkaar.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...