Ga naar inhoud

Documenten beveiligen tegen kopieren


Anoniem2

Aanbevolen berichten

Bij onze vereninging hebben we een computer waar al onze bezoekers gebruik van mogen maken. Graag zouden we de documenten (word, excel, pdf, etc) willen beveiligen, zodat niet iedereen zijn USB-stick kan inpluggen en kopieren. De bestanden zijn wel openbaar en vrij in te zien, maar we hebben liever niet dat deze worden verspreid.\r\n\r\nHeeft iemand een idee hoe ik dit het beste op kan lossen. Kan dit simpel door verschillende accounts aan te maken bij Windows XP of is er misschien een programma als oplossing?
Link naar reactie
Zet de dokumenten als Word document in een verborgen map. Installeer de [URL=\"http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyID=3657ce88-7cfa-457a-9aec-f4f827f20cac&displaylang=nl\"]Word Viewer[/URL]. Maak vervolgens een keuzemenu met bijvoorbeeld [url=http://www.quickmenubuilder.com/Menu.php?page=Downloads]Quick Menu Builder[/url] waarin men kan kiezen welk document men wil inzien en open deze dan met die Word Viewer.\n\nZo kan men wel de inhoud van de documenten bekijken maar nooit iets met het eigenlijke document doen.
Link naar reactie
[QUOTE=Gamer - Tech;482631]Schakel de USB poort uit en gebruik geen brander. Dan ben je klaar.[/QUOTE]\r\n\r\nMicrosoft had daar een handige tool voor. Kan echter al de hele dag niet op de naam komen.\r\n\r\nKomt er in ieder geval op neer dat het bij opnieuw opstarten de computer volledig terugbrengt naar een eerder vastgelegde staat waarbij alle wijzigingen ongedaan worden gemaakt. Verder is het mogelijk om dingen als usb poorten en dat soort zaken uit te schakelen. Documenten kunnen dan op een aparte partitie die verder ongemoeid wordt gelaten.\r\n\r\nAls ik alleen eens wist hoe het heet...
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...