Ga naar inhoud

IP webcam op het net streamen


Aanbevolen berichten

Ik heb een IP webcam achter mijn router in het netwerk staan.\nHou kan ik deze toegankelijk maken zodat die over heel het internet te zien is! \nHet probleem is dat hij verscholen zit achter mijn router en ik alles wel live kan volgen maar op het internet niet. Is ook moeilijk te checken omdat ik binnen dat netwerk zit. Het probleem is ook denk ik dat telenet met een dynamic Ip werk en niet met een static IP maar ken er eigenlijk niet super veel af!\n\nWil hem gewoon kunnen streamen op het net en niet via \"betaalbare\" sites!\n\nIk gebruik nu [URL=\"http://www.pysoft.com/ActiveWebCamMainpage.htm\"]Active Webcam[/URL] om FTP uploads te doen elke minuut. Maar zou hem graag dus ook streamen! En dan niet persé via een aparte aplicatie maar gewoon via het IPadres (kan je als guest inloggen om te kijken)\n\nAlle hulp welkom ;)\n\nSteve
Link naar reactie
Je dient poort 80 te forwarden in je router om ervoor te zorgen dat de webserver van de cam vanaf internet bereikt kan worden. Indien je reeds een webserver op deze poort hebt draaien zul je een ander poort moeten toewijzen. Ook als je ISP poort 80 heeft dichtgegooid omdat ze geen webserver toestaan zul je een andere poort moeten toewijzen. Voor het probleem van het dynamische ip-adres kun je gebruik maken van een service als >>[URL=\"http://www.no-ip.com/\"]No-Ip[/URL]<< of >>[URL=\"http://www.dyndns.com/\"]DynDNS[/URL]<<.
Link naar reactie
Poort 80 alleen is in de meeste gevallen niet voldoende. Deze is over het algemeen alleen maar voor de web-interface bedoeld.\nEr is bij die dingen ook bijna altijd nog een streampoort waar de data overheen gejaagd wordt, die je dan ook zult moeten forwarden.\n \nDat poortnummer kan nogal eens wisselen dus daar kun je het beste de handleiding even op nalezen.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...