Ga naar inhoud

1 GBPS netwerk


Aanbevolen berichten

ik heb een 1GBPS netwerk alleen vindt ik de snelheid nogal tegenvallen.\r\nNu is mijn vraag of ik de bovenste switch boven de modem niet moet vervangen door een 1gbps router zodat het wel gaat werken, want de ipadressen krijgen ze nu nog steeds vanuit het modem misschien dat het daarom nog niet super snel is.\r\nzie tekening hieronder.
Link naar reactie
[QUOTE=HORNY;462506]euh volgens mij is het zo dat de router die de ips weg geeft ook de snelheid bepaald want al het verkeer gaat naar en door die router naar de ontvanger[/QUOTE]\r\n\r\nDat denk ik niet (hoewel ik het nooit uitgeprobeerd heb). Een switch is namelijk gemaakt om de kortste verbinding te leggen tussen twee apparaten die gegevens willen uitwisselen. Die kortste weg is nog altijd PC <-> GBit-switch <-> PC en niet PC <-> GBit-switch <-> Router <-> GBit-switch <-> PC.\r\n\r\nVoor de rest: kabels en netwerkadapters zijn inderdaad van belang en moeten ook geschikt zijn voor gigabit lan.
Link naar reactie
[QUOTE=HORNY;462506]euh volgens mij is het zo dat de router die de ips weg geeft ook de snelheid bepaald want al het verkeer gaat naar en door die router naar de ontvanger\r\ndus zal de snelheid nooit sneller worden dan het geen door deze router heen gaat\r\ndus is in dit geval wel degelijk de router je knelpunt[/QUOTE]\r\n\r\nDit is dus niet waar, de snelheid van je netwerk wordt bepaald door de hardware die gebruikt wordt: netwerkkaarten, switches, kabels.\r\nDe enige snelheid waar je router invloed op heeft is de internetverbinding (indien de router gebruikt wordt voor een verbinding met internet).\r\n\r\n[QUOTE]tevens de gebruikte netwerk kabel kan voor een GBPS netwerk ook snelheid kosten aangeraden word daar dan ook cat6 kabel[/QUOTE]\r\n\r\nDit is dus wél waar.....
Link naar reactie
[QUOTE=HORNY;462526]maar de router blijft het knel punt die geeft de ips naar de des betrevende computers en die bepaald dan ook de snelheid volgens mijn idee[/QUOTE]\r\n\r\nNope. Hoe zou het volgens jou dan gaan in een netwerk waarin geen DHCP-server aanwezig is? Welk onderdeel bepaalt dan de snelheid?
Link naar reactie
Een automatisch IP-adres is niet vereist voor netwerkverkeer, voor sommige toepassingen is een statisch IP-adres beter of zelfs een vereiste. Deze IP-adressen worden handmatig ingesteld. Het is mogelijk om een netwerk in te richten zonder DHCP-server.\r\nJe kunt in een netwerk een mix gebruiken van devices met verschillende netwerksnelheden. Daarbij loopt de verbinding tussen twee devices op de snelheid van het traagste device. Wanneer de switch(es) in een netwerk allemaal 1Gig zijn, bepalen de PC\'s, printers etc. de snelheid. Als je PC\'s bijv. allemaal op 100Mb draaien zal verkeer tussen de PC\'s op 100Mb verlopen. Zijn bijv. netwerkprinters voorzien van een 10Mb kaart dan verloopt verkeer tussen PC en printer op 10Mb.
Link naar reactie
Even kort ermee bemoeien.:)\n \nHans60 heeft volkomen gelijk. Een DHCP is totaal niet vereist danwel nodig op een netwerk. Ip adressen kun je ook statisch invullen en dan werkt je netwerk even goed.\n \nDe bottleneck is dat apparaat wat niet voldoet aan de gigabit snelheid. Dat kan een router zijn, maar ook een switch maar ook een netwerkkaart van een pc. Dus als je een langzamer apparaat hebt (bijv. een 100mbit router) moet je die niet tussen je netwerk in gaan hangen maar ergens op het eind, bij je adsl verbinding ofzo. In elk geval waar die zo weinig mogelijk kwaad kan.\n \nDe uitleg die Hans60 hier in zijn laatste reply geeft zegt eigenlijk alles, uitstekende uitleg, die ook duidelijk maakt dat het kan dat er op een netwerk met verschillende snelheden gewerkt kan worden tussen diverse devices.
Link naar reactie
ik heb hier wel is waar een netwerk met maximaal 100mbs, maar aalles op vast ip adressen\r\n\r\nalleen het stuk na de router is dhcp (van modem naar router)\r\n\r\nen alles werkt als een tierelier\r\n\r\nzelfs door de vaste ip nummers kan ik de hd links van compa vast op compb zetten. comp a een poosje ertussen uit hebben en later zonder problemen weer de links gebruiken
Link naar reactie
Op 2 servers na draaien al mijn PC\'s op DHCP en ook hier kan ik netwerkshares aanmaken, een machine tijdelijk verwijderen, weer toevoegen en alle shares gebruiken zonder alles opnieuw aan te moeten maken. De shares maak ik aan op PC-naam en niet op IP-adres, dus dat kan niet fout (zolang de PC niet van naam verandert), ook niet als een machine een ander IP-adres krijgt.
Link naar reactie
[QUOTE=HORNY;462533]dan word de snelheid bepaald door de langzaamste in het netwerk\r\nmaar volgens mij zonder dhcp is er ook geen netwerk verkeer want zonde dhcp geen automatich ip[/QUOTE]\r\n\r\nEn als ik alle pc\'s een statisch IP-adres meegeef, dan heb ik geen netwerk? Het enigste waar de router voor dient is het uitgeven van adressen en verzorgen van dns vertaling (ip omzetten naar pcnaam) in het netwerk. En een switch is een \'slimme hub\' die het verkeer automatisch de snelste route meegeeft. Maar dit lost een mogelijk probleem nog steeds niet op. \r\n\r\nDe TS geeft aan dat hij zijn Gigabit netwerk niet al te snel vindt. Maar echte snelheden worden er niet genoemd. Kan TS dit ook aangeven? B.v. hoelang duurt het om een 100Mb bestand te kopieren van pc1 naar pc2. En van pc1 naar pc3 enz. Zit hier verschil in, of zijn de tijden gelijk? \r\n\r\nAndere opmerking is dat je netwerkkaarten verschillende snelheidsopties hebben. Standaard zal een netwerkkaart op \'auto duplex\' staan. Dit kun je ook aanpassen naar een \'fixed\' waarde zoals 1000 half duplex of 1000 full duplex. Stel alle netwerkkaarten op 1000 half duplex waarde in en kijk of de snelheid beter is geworden. Dit kun je uiteraard ook met full duplex proberen.
Link naar reactie
er staat bij mijn desktop alleen \r\n10 mbps full duplex\r\n10 mbps half duplex \r\n100 mbps full duplex\r\n100 mbps half duplex \r\n\r\nen geen 1000 mbps of 1 gbps\r\n\r\ner staat nog wel \r\nauto negotiation\r\nauto negotiation for 100 fd\r\nauto negotiation for 100 hd\r\nauto negotiation for 10fd\r\nauto negotiation for 10hd\r\n\r\nhij stond standaard op auto negotiation\r\nbij eigenschappen van de desktop staat wel snelheid 1gbps
Link naar reactie
Euh... net kan veel sneller hoor.\n \nStart ->instellingen -> Configuratiescherm->netwerkverbindingen (of gelijk start ->instellingen->netwerkverbindingen).\nDan eigenschappen van de LAN verbinding nemen en bij de netwerkkaart op Configureren klikken.\n \nJe hoeft dus helemaal niet via systeem en apparaatbeheer.:)\nAlthans niet in XP.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...