Ga naar inhoud

2e HDD aan zijn eind?


Aanbevolen berichten

Hallo,\r\n\r\nIk heb sinds tijdje problemen met deze pc. De situatie is het volgende.\r\n3 maanden geleden nieuwe pc aangeschaft (wegens blikseminslag op oude). Harddisk uit oud systeem (+- 4 jaar) was wel nog in orde, is zodoende bij nieuw systeem ingebouwd als 2e hdd.\r\nNa 2,5 maanden goed gelopen te hebben kwamen wat problemen, dit bleek te maken te hebben met een oude Windows XP Home versie die nog op de 2e hdd stond. Deze partitie is inmiddels geformatteerd en de primary partition is naar een logical omgezet. Staan nog 2 andere partities op deze 2e schijf, die zijn nog origineel zoals afkomstig uit oud systeem (dus niet opnieuw geformatteerd). Tegenwoordig wordt deze 2e hdd echter niet meer herkend (niet in Schijfbeheer, zelfs niet bij opstarten van de pc). Heel soms wordt hij eventjes herkend, maar vrij snel daarna klinkt het alsof de schijf \"afslaat\" (zeg maar soort tik alsof schijf uitvalt).\r\n\r\nBen wel in gelegenheid geweest om wat data over te zetten van hdd2 naar hdd1, maar nog niet alles.\r\n\r\nNu zou ik graag weten, wat zou er loos zijn (harddisk defect maybe?) en is er een manier om nog bij de data te komen om deze ergens anders op te slaan?
Link naar reactie
je kan hier een tooltje halen van de fabrikant van je harde schijf, ook te halen op de site van de fabrikant zelf. \r\nals je die eens laat draaien wordt je wijzer.\r\n[url]http://www.tacktech.com/display.cfm?ttid=287#samsung[/url]\r\n\r\nals wij er naar moeten raden wordt het zo iets als\r\n1 kapotte sectoren (schade aan de schijven zelf)\r\n2 platter beweegt niet goed\r\n3 motortje slecht
Link naar reactie
Leek inderdaad erop dat de kabels los zaten. De 2e hdd vindt ie nu gewoon. Soms geeft hij echter een BSOD met melding dat een essentieel Windows bestand is onderbroken of afgesloten ofzo. Daarna kan hij Windows niet meer opstarten (Error loading OS). Hij herkent de 1e hdd (met Windows erop) dan niet. Lijkt op een probleem met SATA connectie. (hdd1 = SATA, hdd2 = IDE).
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...