Ga naar inhoud

uitzondering 06


Aanbevolen berichten

Ik probeerde een videoclip af te spelen met Windows Media Player, maar de computer bleef hangen. Control alt delete werkte niet, dus ik heb de computer via de aan knop uitgezet, en toen kreeg ik deze melding; (blauw scherm, witte letters)\r\n\r\nuitzondering 06 is opgetreden op 0028:c158B681 in VX CDR4VSD C01J+ 000142c1. deze is aangeroepen vanaf 0028:c15675AE in VX CDVSD C1J + 00000DDE u kunt mogelijk normaal doorgaan. \r\n\r\nMaar het toetsenbord reageerd niet meer, en ik kan windows dus niet meer opstarten.\r\nhet gaat om een computer met windows ME.. help?
Link naar reactie
De CDR4VSD heeft iets met een adaptec driver te maken.\r\nDe 06 was dat een algemene of een fatale uitzondering?\r\nMeestal is dit van toepassing:\r\n[quote]06: Invalid Opcode fault \r\nDeze fout wordt geretourneerd als een of meer van de volgende condities waar zijn: \r\nDe processor probeert een bitpatroon te decoderen dat niet overeenkomt met een geldige computerinstructie. \r\nDe processor probeert een instructie uit te voeren waarin ongeldige operanden zijn opgenomen. \r\nDe processor probeert een protected-modus instructie uit te voeren terwijl de virtuele 8086-modus actief is. \r\nDe processor probeert een LOCK-opdracht uit te voeren in combinatie met een instructie die niet kan worden vergrendeld[/quote]\r\nIk ben niet specialist genoeg om hier koek van te bakken, alhoewel de Lock opdracht wel te maken kan hebben met een cd-rom bijvoorbeeld. Als ik dit dan weer combineer met die adaptec driver kon daar wel eens een conflict ontstaan in combinatie met Media Player die ook niet echt geweldig is.\r\n\r\nKun je wel nog in veilige modus opstarten?\r\nControleer ook even je bootlog.txt in je c:\\ want daar zou ook nog wel eens fout-informatie in kunnen staan.
Link naar reactie
Heb je het al opgelost Summerbreeze?\r\nZonee, heb je toevallig de AVG antivirusscanner geinstalleerd? Zoja, start eens op in veilige modus en de-installeer deze eens. Toevallig kregen mijn kinderen hetzelfde probleem met dezelfde foutmelding cdr4vsd terwijl er bij hun geen scsi apparaten aanwezig zijn ofzo.\r\nNa wat verwijdering van spyware kwam deze 06 error nog terug en daarna begon het met 0E.\r\n\r\nHierna heb ik die complete windows 98se pc opnieuw geinstalleerd. Dat ging prima, tot op het moment dat AVG geinstalleerd werd. Na de eerste updates ging het nog goed, na een van de laatste updates... tjoep, fatale uitzondering 06 weer.\r\nDaarna AVG weer gede-installeerd, Avast erop gezet en hups probleem voorbij, systeem werkt als een trein.\r\n\r\nEr blijkt dus iets niet goed te zitten met AVG en win98se en aangezien ME ook een win98-achtige is (opvolger en ook dos-based) zou dit bij jou ook wel eens oorzaak kunnen zijn.\r\n\r\nWel raar want tot nu toe draaide AVG op 98se als een trein. Maar als zich na herinstallatie na een bepaalde update hetzelfde probleem voordoet, moet het wel aan AVG liggen.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...