Ga naar inhoud

hoe maak ik een netwerk


Anoniem2

Aanbevolen berichten

Zijn ze beiden windows XP?\r\nZoja, dan op beiden via configuratiescherm en netwerkverbindingen en daarna eigenschappen van je lanverbinding (rechter muisknop op de lanverbinding en dan eigenschappen kiezen), dan controleren of \"bestands en printerdeling\" erbij staat, anders deze toevoegen.\r\n\r\nZorg dat op zowel de laptop alsook op de pc het account aanwezig is met het wachtwoord wat je op de ander gebruikt.\r\nDus op de pc moet account en wachtwoord aanwezig zijn van de laptop en op de laptop account en wachtwoord van wat je op de pc gebruikt.\r\nDit kun je terugvinden via configuratiescherm en dan gebruikersaccounts, daar kun je er ook toevoegen.\r\n\r\nEr is ook nog een gemakkelijkere optie om dit gedaan te krijgen, namelijk door het gast-account actief te maken, doch dit brengt tevens beveiligingsrisico\'s met zich mee en ik zou die optie dus niet gebruiken.\r\n\r\nDaarna kun je mappen delen. Via de verkenner of deze computer ga je op de HD of map staan die je wilt delen.\r\nDan rechtermuisknop en kiezen voor \"delen en beveiliging\". En dan een bolletje/vinkje zetten bij \"van deze map een gedeelde map maken\", toepassen klikken en daarna OK.\r\nDan zou na een paar seconden de map in de netwerkomgeving van de andere pc of laptop zichtbaar moeten worden.\r\nDat is in een beetje in het kort hoe je het netwerk verder op zet.\r\n\r\n@Sis, ikkeweetniet weet heel weinig van pc\'s, om google als tip te geven kun je zowat wel bij elke vraag doen die hier gesteld word, dus dat lijkt me niet echt handig.:)
Link naar reactie
Oh help geloof dat zelfs dit voor mij te snel gaat al vind ik het reuze fijn dat je me probeert te helpen maar....zullen we het stap voor stap doen (voor deze blonde dame ;-) )\r\nZe werken alle twee op XP, de een op home en de ander op pro\r\nEn dan ? hoe kan ik dan het beste (veilig) en makkelijk te werk gaan ? Ik weet niks over instellingen e.d.
Link naar reactie
Oef, ik ben misschien wat te specialistisch aangelegd daarvoor, als ik stap voor stap ga proberen is er een kans dat ik dingen over ga slaan of vergeet omdat ik die vanzelfsprekend vind en er dus gewoon niet over nadenk.\r\n\r\nNormaliter zou ik zeggen gebruik de Wizard netwerk instellen maar ik weet niet of die ook goed overweg kan met een router want die heb je.\r\nEn eenvoudiger dan ik het boven uitgelegd heb kan ik het niet volgens mij.\r\nEigenlijk hoef je dat maar uit te printen en stap voor stap uit te voeren.\r\nDus eerst controleren of bestands- en printerdeling aanwezig is, en als die er is, dan ben je eigenlijk al bijna klaar.\r\nHoe je dat moet controleren staat aangegeven.\r\n\r\nDan kun je proberen via verkenner of deze computer een schijf of map te delen, ook dat staat aangegeven.\r\nDaarna via de netwerkomgeving (dubbelklikken erop) kijken of ze zichtbaar worden bij de andere pc.\r\n\r\nEenvoudiger kan ik het eigenlijk niet zeggen, echt gewoon proberen en dan aangeven als het niet lukt, waar precies je het probleem tegen komt en wat de foutmelding is.\r\n\r\nOf er moet iemand zijn die het misschien nog eenvoudiger kan zeggen, wel rekening ermee houdende dat je een router gebruikt.\r\n\r\nBetreffende het delen van bestanden kun je ook hier eens kijken:\r\n[url]http://home.hccnet.nl/h.vosman/netwerk/netwerk10.htm#bpdelen[/url]\r\n\r\nEn dan effe kijken bij bestands- en printerdeling.
Link naar reactie
Is een vervolg van deze thread: [url=http://forum.computeridee.nl/viewtopic.php?t=2442] klik [/url]\r\nJe stelt het tweede deel van je vraag opnieuw.\r\n\r\nIk ben bewust gestopt met antwoord geven, omdat ik twijfel of je wel zo blond bent als je zelf aangeeft.\r\nGezien je vraagstellingen en je opmerkingen tussendoor, niet alleen bij dit onderwerp. Maar ook bij andere onderwerpen op dit forum.\r\n\r\nMocht ik het fout hebben, sorry. Dan kun je beter een kennis (desnoods een kennis van een kennis) erbij halen, die heeft het ws binnen het uur voor je gefixd.
Link naar reactie
Sorry ben echt niet zo handig met computers. Heb een echtgenoot die wel iets van de tecnische kant weet maar is eigenlijk NOOIT achter de pc te vinden en weet dus niks van instellingen enzo af. De router plaatsen heeft hij dus ook gedaan maar nu mag ik de rest afmaken. \r\nIk zit opzich wel vaak achter de pc en kan hem goed draaiende houden tot nu toe maar als er iets moet gebeuren wat ik nog nooit heb gedaan dan kom ik in de problemen. \r\nOok ken ik in mijn omgeving niemand die iets weet van computers dus kan moelijk ieman vragen. Ik ga vandaag eens kijken of het me gaat lukken met jullie adviezen en dan kom ik wel weer terug en....sorry als ik een verkeerde indruk heb gewekt :-$ (cry) :-S
Link naar reactie
  • 7 jaren later...

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...