Ga naar inhoud

EO verkoopt omstreden natuurserie-dvd niet meer


anoniem

Aanbevolen berichten

EO verkoopt omstreden natuurserie-dvd niet meer 28 januari 2008, 16:45 | ANP HILVERSUM (ANP) - De Evangelische Omroep heeft de dvd met de aangepaste versie van de BBC-natuurserie The Life of Mammals uit de handel genomen. De woordvoerder van de omroep zei maandag dat de EO heeft besloten de ongeveer duizend tot 1500 exemplaren van de dvd niet te verkopen om een discussie over de evolutieleer naar aanleiding van de serie te voorkomen. Honderden Nederlandse en Vlaamse wetenschappers ondertekenden de afgelopen zomer een petitie waarin de BBC werd verzocht te voorkomen dat Nederlandse omroepen in natuurprogramma's van de Britse omroep schrappen. De aanleiding was de ontdekking van evolutiebioloog Gerdien de Jong dat de EO uit de natuurserie The Life of Mammals (het leven van zoogdieren) fragmenten had aangepast of verwijderd waarin de evolutieleer aan de orde kwam. Het laatste deel van de serie, dat over mensapen en de mens gaat, zond de omroep niet uit. Presentator Sir David Attenborough van de serie ondersteunde de petitie. Hij noemde het in een brief aan De Jong en haar collegawetenschapper Hans Roskam ,,erg spijtig'' dat onderdelen van zijn programma's waren geschrapt.
Link naar reactie
Vrienden, indien men - opzettelijk - de historie aan het vervalsen is; dan is dat niets anders dan mensen oplichten en mensen 'brainwashen'. Wie aan het flagrant beledigen is, zijn de schijnheilige leden van de eo. In de VS is dit soort van vervalsing ook bekend: daar probeerde ook een soort van 'eo-gelovigen' - mensen ervan te overtuigen dat er ten tijden van de dinosaurussen ook al mensen 'van hun sekte' bestonden - terwijl het de versteende afdrukken van dinosaurussen waren! :wink:
Link naar reactie
[quote:4b49359d89="diquydiq"]Vrienden, indien men - opzettelijk - de historie aan het vervalsen is; dan is dat niets anders dan mensen oplichten en mensen 'brainwashen'.[/quote:4b49359d89]En jij doet percies hetzelfde, jij gelooft schijnbaar niet in het scheppingsverhaal (en dat is jouw goed recht) en komt hier met een enorme bash tegen de punten van de EO. Dus jij probeert net zo goed jouw mening er hier doorheen te douwen...
Link naar reactie
:lol: uiteindelijk zal niemand precies weten hoe het nu zit. en is dit nu dan een discussie over het geloof? of over brainwash? het zal toch voor vele geen schrik meer zijn om te weten dat propeganda nummer 1 is op de wereld lijst niewaar? en wat't geloof betreft? als iemand een ander wil overtuigen van het bestaan van God, dan is't geen geloof meer.... over zoiets is ook een boek trouwens. "geen geloof zonder bewijs" en het beste boek wat ik ooit heb gelzezen!
Link naar reactie
De EO was misschien bang voor kritiek vanuit de achterban. En dat is dom. Omdat ook Darwin de wijsheid niet voor 100% in pacht had, was het niet uitsluiten van de evolutieleer juist een goede aanleiding geweest om met de achterban in discussie te gaan en de eigen geloofspunten nog eens te verstevigen. Zij die rotsvast geloven worden door een stukje Darwin (in een natuurfilm n.b.) vast niet aan het wankelen gebracht en degenen die wat minder vast in hun schoenen staan, hadden misschien met een gesprek na afloop nog even beter bij de EO-les kunnen worden gebracht. Het was van de EO ook niet netjes om de kijkers niet te laten weten dat ze hadden geknipt. Niet alleen niet netjes, maar ook dom. Omdat ze konden verwachten dat bij een natuurfilm niet alleen echte EO kijkers zouden kijken. Tja, en dan komt het aan het licht. En dat is vervelend. En dat was niet de bedoeling. Dom!
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...