Ga naar inhoud

Gamespot ontslaat reviewer vanwege review van spel ...


anoniem

Aanbevolen berichten

bron : http://kotaku.com/gaming/rumor/gamespot-editor-fired-over-kane-lynch-review-328244.php De grote gamesite-site "Gamespot" heeft een reviewer ontslagen. Op zich zou dat geen nieuws hoeven te zijn, maar dit keer schijnt de aanleiding te zijn dat de reviewer in kwestie het spel van een sponsor een hele lage score (60%) had gegeven. En dat is nogal pijnlijk als je ziet dat de site vol staat met nadrukkelijke reclame voor het spel in kwestie. De review voor "Kane&Lynch: dead men" waar het om draait : http://www.gamespot.com/xbox360/action/kanelynchdeadmen/review.html?sid=6182836 Dit zou nogal wat grote gevolgen kunnen hebben voor de hele industrie.
Link naar reactie
[quote:c16ca1660d="FlvanSon"][quote:c16ca1660d="gamespot video review"]If you have an opportunity to see it, [i:c16ca1660d]without paying full price[/i:c16ca1660d], take a look at it, but its propably not worth purchasing.[/quote:c16ca1660d] is niet erg slim(understatement) http://www.youtube.com/watch?v=aBD0cUeeEQc[/quote:c16ca1660d] Spellen worden vaak als OEM software bij videokaarten geleverd, je kunt gratis demo's downloaden, spellen lenen bij de plaatselijke bibliotheek en als je iemand kent die het gekocht heeft kun je daar ook kijken of het je iets lijkt. Meer dan genoeg mogelijkheden om legaal een spel te bekijken zonder de volledige prijs te betalen.
Link naar reactie
Ik zie wel vaker in reviews teksten langskomen dat een game het volle pond niet waard is. Ik zie het meer als een advies dat zo'n game nog wel een leuke koop kan zijn als hij over een half jaar in de budgetbak ligt voor twee tientjes. Overigens verrast het mij niet dat reviews worden afgestemd op de adverteerders. Zo'n site als gamespot is bijna geheel afhankelijk van advertentiegeld en dan wegen commerciele belangen zwaarder dan een goede review (helaas). Je ziet het ook aan het feit dat een score van 80% tegenwoordig al niet eens heel bijzonder is, op school scoort toch ook niet iedereen standaard achten en negens voor z'n examens.
Link naar reactie
[quote:867b125738="PS"]I... Je ziet het ook aan het feit dat een score van 80% tegenwoordig al niet eens heel bijzonder is, op school scoort toch ook niet iedereen standaard achten en negens voor z'n examens.[/quote:867b125738] Dat was 'vroeger' ook niet echt bijzonder hoor. Er zijn maar weinig sites die de echte 'slechte' spellen uberhaupt een plaatsje op de website/in het blad gunnen, juist omdat er toch meer 'goede' spellen zijn. Waarom zeuren over 2 'slechte' spellen die nog geen bladzijde waard zijn als je op dezelfde plaats een review van een matig/redelijk spel kunt plaatsen dat je sponsors tevreden houd ? Ik vind die eindcijfers bij reviews zowiezo zo niks-zeggend.
Link naar reactie
[quote:004b904ba7="JaFO"]Waarom zeuren over 2 'slechte' spellen die nog geen bladzijde waard zijn als je op dezelfde plaats een review van een matig/redelijk spel kunt plaatsen dat je sponsors tevreden houd ?[/quote:004b904ba7] Omdat je vooraf niet altijd het resultaat van de review kunt voorspellen. En reviewers krijgen vaak pas betaald nadat de review is geplaatst, dus hoe je het ook wendt of keert, slechte reviews achterhouden kost iemand geld. Persoonlijk gaan bij mij alarmbellen af voor sites die nooit een product negatief beoordelen. Hoewel je het ook relatief kunt beoordelen, als het gemiddelde resultaat op 8,5/10 ligt dan is een score van 6/10 behoorlijk slecht.
Link naar reactie
Spellen van "bekende" series/ontwikkelaars zijn al vrijwel gegarandeerd goed voor een 9, terwijl een nieuwkomer met precies hetzelfde nog geen 6 zou hebben gehaald. Dat heeft niks met bugs of andere tekortkomingen te maken, maar met het feit dat men geen kritiek durft te leveren zodra er een grote naam aan is gekoppeld. Het feit dat een reviewer die niet leert wat zijn afnemer wenst zal nooit geld verdienen met zijn baan. Het heeft dus niet eens zin om een review van een waardeloos spel te schrijven als je al weet dat je daar nog geen pagina mee gevuld krijgt.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...