Ga naar inhoud

Extern bureaublad op de Mac


anoniem

Aanbevolen berichten

Dag deskundigen, Sinds kort ben ik prive de trotse bezitter van een Mac. Ik wil graag op kantoor (op een Windows-machine) kunnen inloggen op een Windows-serveromgeving via 'Extern bureaublad'. Volgens de netwerkbeheerder op kantoor is het niet ingewikkeld, ik vul in het extern bureaublad de servernaam in (aka https://servernaam.serveraam/Remote) en dan moet het werken. Mooi niet dus. Iemand van jullie een suggestie? Mijn dank is alvast groot Bakkerman.
Link naar reactie
Lees deze tips eens door, artikelen genoeg en kom dan met een gerichte vraag terug waar je denkt dat het probleem zit. Bijvoorbeeld, staat remote desktop op de windows pc wel aan? Wat voor een invloed heeft de firewall, zet hem bijv eens even uit. http://www.google.nl/#hl=nl&biw=1280&bih=548&q=remote+desktop+mac+windows+&aq=f&aqi=g4&aql=&oq=&gs_rfai=&fp=3a66c32208470e5e
Link naar reactie
Er is een speciale remote desktop client voor de mac te downloaden op http://www.microsoft.com/mac/downloads. Deze moet je in ieder geval hebben, maar ik weet niet of deze ook samen kan werken met de website die je noemt. Ik kan me voorstellen (Microsoft kennende) dat zo'n remote desktop website door middel van een activex control de remote desktop client opstart en dat dat wellicht niet werkt op een niet-Windows machine. Vraag dan aan je systeembeheerder of TCP poort 3389 ook open staat, zodat je rechtstreeks in kan loggen. Een andere mogelijkheid is wellicht eerst een VPN opzetten en vervolgens inloggen met het intern IP-adres van de terminal server.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...