Ga naar inhoud

Werkgroep valt uit


anoniem

Aanbevolen berichten

In onze organisatie hebben we 20 PC's peer to peer aangesloten via een switch; geen server dus die alles bijhoud. Het geheel zit aangesloten via een router waarmee we op internet kunnen. Bij het opstarten van het complete netwerk wat uit Windows XP/2000/98 machines bestaat werkt alles perfect; internet, e-mail, werkgroep, kortom alles werkt. Na een onbepaalde tijd is de werkgroep niet meer bereikbaar maar werkt het internet nog wel en alle gedeelde verbindingen. Via de gedeelde verbindingen kunnen we nog naar de desbetreffende computers. De computers die geen gedeelde verbinding hebben en wel op het netwerk zitten zijn niet meer bereikbaar. Het toekennen van statische IP nummers geeft geen verbetering. Volgens onze informatie werkt het vastleggen van de werkgroep via 1 die master word en de werkgroep bijhoud. Ligt hier het probleem? Of is het op te lossen door een PC geforceerd deze werkgroep te laten hosten? Zo ja, hoe moet dat? Of zitten we helemaal fout? Wie weet er een oplossing op?
Link naar reactie
  • 2 weken later...
Ik persoonlijk zou - maar ik weet natuurlijk niet of je hier iets aan hebt - een pc'tje bijkopen, bij een organisatie als deze moet dat kunnen, en deze inrichten als domeincontroller. Uiteraard met Linux en samba wat bewezen stabiel en snel werkt. Je bent dan van alle gezeur af en alles zal stukken beter werken. Je kan dan bovendien de rechtenverdeling beter regelen en ook is eventuele groei altijd nog mogelijk. Om een dergelijk netwerk als dit met allerlei verschillende Windows versies zomaar allemaal in een werkgroep te hangen, lijdt nou eenmaal tot problemen. Als je ze uberhaubt al volledig krijgt opgelost zullen eventuele problemen bij groei van het netwerk toch weer optreden. Ik zou dus aanraden - nu de boel nog redelijk te overzien is - een doemincontroller in te richten. Als je gewoon een normale pc koopt, vanaf P3 met 768MB geheugen en 40GB HDD, voor een normale prijs en deze inricht met bijvoorbeeld een bewezen betrouwbare Linux distro als RedHat of Debian zul je veel problemen simpelweg kunnen oplossen en bovendien de stabiliteit en snelheid toenemen.
Link naar reactie
Het 'elkaar zien' in je netwerk omgeving heeft te maken met de 'master browser' van je netwerk. Op het moment dat een PC een overzicht wil hebben van de systemen in het netwerk, wordt er gezocht naar de 'master browser' die dit overzicht zou moeten leveren. MS heeft bedacht dat in een gemixte OS omgeving de 'master browser' wordt toegekend aan (in deze volgorde) de PDC (of bij W2k de DC met de master catalog), BDC, NT/XP station, Win9x. Het probleem ligt bij de Win9x machines die (bug) van mening zijn (en blijven) dat ze de 'master browser' zijn. Dit resulteert in een NT/XP machine die alle PC's ziet en vervolgens een 'verkiezing' afroept om zijn 'master browser' schap toe te kennen. Een van de Win9x machines blijft van mening dat ie de MB is en zal de XP/NT machine ook niet in de lijst opnemen. Als je snelle PC's hebt gaat het bij Win9x machines met alleen TCP/IP (en zonder WINS server) ook nog eens mis doordat bij de TCP/IP detectie naar de MB op een netwerk een aantal clockcycli i.p.v. een vaste tijd wordt gewacht totdat de MB antwoordt geeft. Dit resulteert in allerlei problemen met het wel/niet/gedeeltelijk 'zien' van stations op een TCP/IP Win9x netwerk. Oplossing: Installeer een WINS server of: Schakel onder de eigenschappen van bestands-en printerdelen van de Win9x machines het 'automatisch' bladeren uit. (ofwel voorkom dat de Win9x machine MB kan worden) Installeer het IPX protocol en (onder Win9x) zet in de eigenschappen NETBIOS aan. (dit voorkomt het MB detectie timing probleem)
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...