Ga naar inhoud

Wifi op boerderij en familiehuis


anoniem

Aanbevolen berichten

Mijn familie heeft een boerderijwoning. Met daarin wifi. Op zo'n vijftig meter afstand bevindt zich het huis van een ander familielid. Tussen de boerderijwoning en het andere familiehuis bevinden zich alleen wat lage en hogere bomen. Het Wifibereik van de boerderijwoning is niet sterk genoeg om ook in het familiehuis te kunnen internetten. Mijn vraag is hoe kan ik dit kabelloos overbruggen? Ik zit te denken om in de boerderijwoning een repeater te plaatsen. Maar zijn deze wel sterk genoeg om tot in het huis van de familiewoning goed internetbereik te hebben? Heeft iemand hier ervaring mee? En waar zou je de repeater dan het beste kunnen plaatsen?
Link naar reactie
Welke ontvangssterkte heb je nu? Eventueel inssider gebruiken voor de cijfers. Met een goed geplaatste antenne aan beide zijden moet een en ander mogelijk zijn, Geen topsnelheid, maar ik kon zelf 40 m vanaf mijn woning wel wifi ontvangen en toen was de zender niet optimaal geplaatst. Zelf zit ik te denken aan twee Wlan kaartjes. Eventueel een extra router/repeater toevoegen met optimale antenne plaatsing. Hoeveel computers gaan gebruiken van de verbinding? Met eentje is de olossing namelijk het eenvoudigst. Liggen er nog leidingen tussen de woningen die benut kunnen worden? Een LAN kabel geeft de beste verbinding en vraagt nagenoeg geen extra hardware afgezien van de aansluitwensen van de gebruiker.
Link naar reactie
Met een Fon Simple mini router en een kleine externe antenne op het dak, overbrug ik ca zeker 250 meter. Lees de ervaringen hier verder: http://gathering.tweakers.net/forum/list_message/38736753#38736753 De Fon Simple is op dit moment in NL wat lastig te krijgen, google er maar eens op (NL staat niet meer op hun site als leverplaats) Foto impressies: [img:cf38263b61]http://img600.imageshack.us/img600/9134/eene.jpg[/img:cf38263b61] [img:cf38263b61]http://img11.imageshack.us/img11/6443/tweeqi.jpg[/img:cf38263b61]
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...