Ga naar inhoud

1 netwerkkaart, verschillende netwerkinstellingen


anoniem

Aanbevolen berichten

Ik wil het volgende doen met Windows XP, of 2000: - 4 verschillende IP adressen voor 4 versch. locaties zonder DHCP server - IP adres automatisch laten toewijzen dmv DHCP in netwerk met DHCP server Als ik nu vaste IP adressen invoer in XP valt de optie alternatieve configuratie weg zodat ik geen DHCP kan instellen als alt. conf. Stel ik de algemene instellingen in op DHCP dan verschijnt de alt. conf. optie weer maar staat mij maar het toevoegen van één IP adres toe. Ik heb dus een laptop met één netwerkkaart en wil de laptop in de verschillende netwerken kunnen hangen zonder extra software te hoeven installeren (bijv. Netswitch). Kan dit? Alle info is welkom, de nieuwsgroepen zijn erg stil mbt dit onderwerp. Jeremy
Link naar reactie
Bedankt voor het antwoord! Je kunt wel 4 IP adressen aan één NIC toekennen, je kan IP adressen toevoegen in de TCP/IP configuratie. het is dus alleen niet mogelijk om dit te combineren met de mogelijkheid om op een LAN met DHCP je laptop te gebruiken. Kun je niet via de commandline IP instellingen wijzigen zodat je het dmv een script kan doen?
Link naar reactie
Tja, ifconfig vs ipconfig : 100 - 0 :D Toch blijf ik erbij dat het moet kunnen, ik ga gewoon verder zoeken. Vind het ook raar dat je wel verschillende hardware profielen kan instellen, maar zodra je de TCP/IP instellingen aanpast in één profiel veranderen de instellingen in de andere profielen ook. Brengt me op het idee om verschillende lokale users aan te maken, kijken of het lukt om voor de verschillende users andere TCP/IP instellingen te configgen.
Link naar reactie
De oplossing is netsh.exe, een command-line tooltje dat in de system32 directory staat. Daarmee kan je ook scripten. http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=KB;en-us;q242468 http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=KB;en-us;q257748 http://www8.pair.com/dmurdoch/netsh.html http://is-it-true.org/nt/nt2000/utips/utips46.shtml Nu het gebeuren nog user-friendly maken.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...