Ga naar inhoud

Beste software om image van HDD te maken?


anoniem

Aanbevolen berichten

Wat is de beste software om een image van een HDD te maken, zodat je later gemakkelijk en snel een schone installatie terug kan zetten? Enige naam die ik vaak gehoord heb op dit vlak is Acronis True Image, is dit ook de beste? En hoe sla je de image op, of eigenlijk meer hoe zet je hem terug? Gaat dat op één of meerdere CD's of DVD's of kan het ook op een externe USB harde schijf? Het mag betaald zijn, maar veel duurder dan ¤35 moet het niet worden, liefst betalen mogelijk via iDeal of PayPal.
Link naar reactie
Maar laat ik nou net van de Hitachi schijf en één van de Samsung schijven een image willen maken. De schijf waar ik vooral een image van wil maken is de [url=http://tweakers.net/pricewatch/119044/hitachi-travelstar-5k100-100gb-%285400rpm-ata-6-8mb%29.html#tab:info]Hitachi Travelstar 5k100[/url] in m'n [url=http://tweakers.net/productreview/15937/asus-a6jc-q088h-%28t2300-1gb-100gb-dvd+-rw-154-inch-tft-wxp-home%29.html]ASUS A6JC[/url] laptop. Het lijkt er namelijk op dat die wel een keer dood gaat en dan ga ik hem waarschijnlijk vervangen door de [url=http://tweakers.net/productreview/11009/samsung-spinpoint-m5-hm160hc-160gb-pata-100-8mb-5400rpm.html]Samsung Spinpoint M5 HM160HC[/url], maar dan zou ik als het even kan niet weer alles opnieuw willen installeren. Vooral al die updates van Windows waarbij je iedere keer moet restarten zijn irritant. Verder zou ik nog wel een image willen maken van m'n bootschijf in m'n nieuwe PC, een [url=http://tweakers.net/productreview/25865/samsung-spinpoint-f3-hd103sj-1tb.html]Samsung Spinpoint F3 HD103SJ[/url]. Overigens heb ik het PC'tje waar ik een WD schijf in had hangen (WD400JB) afgelopen week weg gegeven, enige WD schijven die ik nu nog heb zijn een [url=http://tweakers.net/pricewatch/34721/western-digital-wd2000jb.html#tab:info]WD2000JB[/url] in een Conceptronic Grab'n'Go CHD3FWU externe behuizing en een [url=http://tweakers.net/productreview/15471/western-digital-my-book-home-750gb-zwart.html]WD My Book Home 750GB[/url] externe harde schijf.
Link naar reactie
Als je Acronis True Image 2010 koopt voor bijna 50 euro dan heb je de cd en de handleiding (wel uitprinten). Let op alleen deze versie is geschikt voor Windows 7 (32/64 bit) Tijdens de installatie wordt je gevraagd om een opstartschijf te maken, hoewel je ook de originele cd kunt gebruiken om op te starten als je pc helemaal niet meer opstart, wel moet dan in je bios je dvd drive als eerste genoemd zijn. Het programma wordt dan opgestart en je geeft aan welke image je terug wil zetten. Echt heel eenvoudig, ik heb het al een keer moeten doen. Het enige wat je moet controleren is of je computer inderdaad opstart en of true Image wordt gestart, voor de zekerheid je weet maar nooit. Als je eigenlijk geen geld wilt uitgeven dan later niet klagen dat je alles kwijt bent. Overigens kun je buiten een volledige backup (image) ook mappen e.d. apart backuppen bv je documenten. Ben je één document kwijt dan kun je deze weer terughalen. Met de huidige prijzen kun je het beste een externe hd hiervoor gebruiken. Als je "oudere images" wilt verwijderen van je hd dan kun je dat niet doen via de verkenner en dan deleten, maar je moet dat doen via het Acronis programma.
Link naar reactie
Betaald is niet per se betrouwbaarder dan gratis software. Over acronis hoor je ook regelmatig klachten over instabiliteit, en niet terug kunnen zetten van images. Ik gebruik paragon met plezier, en heb al honderden images gemaakt en weer teruggezet. Acronis heeft wel meer mogelijkheden, maar die hebben geen betrekking op image backups.
Link naar reactie
Dat begrijp ik gerben, maar je hebt ze ook terug moeten zetten en daarop heb ik gereageerd. Overigens denk ik dat de meeste forumgangers alleen problemen met hun eigen pc ter sprake brengen of hoog uit van een familielid of kennis. Maar gerben ik had ook vermeld dat je het als grapje moest beschouwen. Ik waardeer jouw inbreng op dit forum bijzonder want jouw naam kom ik bijna dagelijk tegen, dus succes verder met deze inbreng het is ons aller hobby toch!!!
Link naar reactie
Acronis True Image gebruikt een op Linux gebaseerde cd/dvd om mee te kunnen opstarten: dat kan lastiger zijn dan b.v. gebruik van Norton Ghost, doordat dat een op Windows gebaseerde gebruikt. Dan heb je minder snel driver problemen, bij meer exotische hardware. Mijn voorkeur dus Norton Ghost. Paragon kan goed zijn, maar hun partitie-manager crashde hier eens, dus heb m'n twijfels.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...