Ga naar inhoud

Pinnacle 9 op Mint?


anoniem

Aanbevolen berichten

Of Pinnacle out-of-the-box werkt op Linux weet ik niet. Eventueel kan je het via virtualisatieprogramma Wine nog een poging wagen als het niet werkt. Let wel op dat het wel extra zwaar is voor een pc om zowel Wine als een zware film in Pinnacle open te hebben. In het ingebouwde softwarecentrum van Linux Mint vind je heel wat alternatieve videobewerkers. Misschien dat er wat naar je smaak bij zit. Je kan het gewoon proberen, want de meeste zijn gratis. Veel succes!
Link naar reactie
Voor veel Windows programma´s bestaan Linux alternatieven, een lijst is hier te vinden op de site van The Linux Alternative: http://www.linuxalt.com/ In deze lijst staan achter Windows Movie Maker een paar alternatieven. daaraan kan nog worden toegevoegd: Avidemux. Maar ¨Pinnacle¨ is wel letterlijk een ¨top¨ video-editor, dat kan een reden zijn om XP in de lucht te houden, geïsoleerd van het internet. Of je probeert een Vista licentie op de kop te tikken. Laat je even weten wat je ervan vindt?
Link naar reactie
Er is nog een site met Linux-alternatieven voor Windows-programma´s, voor Pinnacle is de link: http://alternativeto.net/software/pinnacle-studio/?platform=linux Daar staat Avidemux al bij. En een kort filmpje over OpenShot (titel: The best video editor in Linux Mint 14): https://www.youtube.com/watch?v=SClHREEWu_0 Avidemux, OpenShot en veel andere genoemde programma´s kunnen het gemakkelijkst worden geïnstalleerd via het Ubuntu (Mint) Software Center dat te vergelijken is met Google PlayStore (Android) of de Apple Store. Klik op Menu - beheer - etc. Via de getoonde commando´s in het terminal-scherm kan het ook, maar dat is misschien wat veel mensen nog afschrikt in het gebruik van Linux. Ik ben wel benieuwd naar je ervaringen met deze en andere video-editors.
Link naar reactie

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...