Ga naar inhoud

Ik zie in verkenner geen usb-sticks meer, wel in schijfbeheer. Hoe los ik dit op?


Geer00

Aanbevolen berichten

Wel goed op een andere laptop. Op mijn pc zie ik de sticks wel in schijfbeheer. Wie weet een oplossing? Sinds een paar dagen zie ik ook een usb externe hd (usb3) niet meer die via een insteekkaart verbonden is. Wel weer in schijfbeheer. Het probleem hierbij is dat mijn backupsoftware geen data meer op de externe hd kwijt kan. Een nieuwe stick is vandaag weer wel zichtbaar. Ik begrijp er niets van. Heb usb poorten al verwijderd en opnieuw opgestart zonder oplossing.
Link naar reactie
Kijk eens naar het onderstaande thread en haal de uitgegrijsde items uit Apparatenbeheer (device manager) / USb weg. Dus niet de poort maar het device. http://computertotaal.nl/vraag-en-antwoord/10920/externe-hds-niet-meer-herkenbaar-onder-w-8-1 Geldt voor sticks zowel als schijven.
Link naar reactie
Uitgevoerd. Geen gegrijsde items bij mij. Ik had overigens die mass storage al eens verwijderd en opnieuw laten herkennen. Wel in Apparaatbeheer en schijfbeheer te zien en te benaderen, maar nog steeds niet in verkenner. Zou het toch iets met lettertoewijzing te maken kunnen hebben?. Heb ook al diskpart mounting enable/disable geprobeerd, ook zonder resultaat.
Link naar reactie
Nee, lettertoewijzing lijkt er weinig mee te maken te hebben. Een Google-zoektocht met "usb device not recognized" levert verschillende reacties op van diverse fora. Dit varieert van herstarten --maar dan ook met mer de stroomkabel er even uit-- tot het proberen van een andere USB-poort (degene die gebruikt werd kan kapot zijn geraakt of te weinig voeding leveren). Zie hier: http://www.online-tech-tips.com/computer-tips/usb-device-not-recognized/ en http://timesofindia.indiatimes.com/tech/how-to/PC-not-recognizing-your-USB-drive-Heres-what-to-do/articleshow/24697214.cms en http://www.thewindowsclub.com/usb-device-not-recognized lijken aardige keuzes. Helaas reikt mijn eigen ervaring tot de eerder aangedragen tips.
Link naar reactie

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...