Ga naar inhoud

Android Stick, Chromecast of Raspberry pi?


anoniem

Aanbevolen berichten

We hebben een televisie die we graag wat slimmer maken. Hetgeen waar ik met name naar op zoek ben is de functie om gemakkelijk veel streaming content te kijken zoals ik dat vroeger ook op XBMC kon (op een ouwe XBox van een huisgenoot destijds). Youtube, Uitzending Gemist e.d. is natuurlijk ook leuk, maar staat op de tweede plaats. Verder is gebruiksgemak een belangrijk punt: mijn vriendin moet zonder mijn tussenkomst eenvoudig iets kunnen opzoeken en kijken. Opslagruimte is niet zo belangrijk. Ik zit hiervoor te denken aan 3 opties: 1. Een androidstick 2. Chromecast 3. Raspberry Pi Allen natuurlijk met hun eigen voors en tegens. Maar eerlijk is eerlijk: ik heb geen van drieën ooit van dichtbij bekeken en de Media Markt e.d. hebben zulks ook niet. Wat is jullie advies?
Link naar reactie
Heb zelf zo'n Android HDMI stick (dual core, Android 4.1) in mijn domme TV geprikt en dat werkt prima i.c.m. bijv. een draadloos USB keyboard + touchpad zoals de Logitech K400. Als je vriendin al gewend is aan Android apps op haar tablet/smartphone, dan werkt het namelijk hetzelfde. Alleen moet je een beetje wennen aan de bediening aangezien je dan uiteraard niet beschikt over een multi-touch scherm ... Ik had er zelf een tijdje terug 70 euro voor betaald, maar ik zie ze nu al voor 50: http://tweakers.net/pricewatch/329471/rikomagic-mk802-iiis-b-rockchip-rk-3066.html http://tweakers.net/pricewatch/360963/iconbit-toucan-stick-hd.html
Link naar reactie
We hebben hier een compleet Android eco-systeem (tablet en 2 telefoons) dus dat zit wel snor. 8-) Als ik het goed begrijp is de Chromecast toch een beetje beperkt. Leuk voor de prijs die je betaalt, maar voor een klein beetje meer heb je een Android Stick. De grootste bepalende factor lijkt toch ook het Wifi signaal te zijn als ik het goed begrijp. Dat wordt dus een exemplaar zoeken met een goede antenne.
Link naar reactie
Ik heb XBMC op een Raspberry Pi draaien met RaspBMC werkt goed alleen menu's wat traag soms afspelen etc gaat eigenlijk wel goed. En ik heb XBMc op een CX-919 draaien http://www.androidmediacenter.nl/winkel/cx-919-quad-core-android-stick/ dit draait soepeler en beter als een Raspberry Pi. Zorg wel dat je dicht bij wifi router zit of er een UTP adaptertje bijbesteld. Bijkomend voordeel bij de CX-919 is dat je er Netflix etc.. op kunt installeren. Ik zou voor een android stick gaan!
Link naar reactie

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...