Ga naar inhoud

Java of flashplayer nogdig


anoniem

Aanbevolen berichten

Ik had zojuist de allerlaatste versie van java en flashplayer geïnstalleerd. Echter IE 9 ging steeds vast lopen, waaraan het precies lag weet ik niet. Maar ik heb zowel java als flashplayer totaal verwijderd en nu gaat het goed. Heb ik eigenlijk wel java en flashplayer nodig? Verder volgens Malwarebytes Anti-malware en Emsisoft Anti-malware is er met de laptop niks aan de hand.
Link naar reactie
ik heb sinds anderhalf jaar Java bij mij van mijn systeem verwijderd en 'k heb slechts één keer het nadeel ondervonden, toen ik een progje (welk, dat weet ik al niet meer) wilde installeren. Dat vereiste Java (voor zijn installatie) Voor de rest merk ik niet dat het weg is. Ik heb het ook voornamelijk verwijderd omdat ik op Security herhaaldelijk las dat Java zoveel gaten vertoonde.
Link naar reactie
[quote:df4e9a834c="Passer"]'k brei er nog een vervolgje aan: je hoort van Java zoveel gaten en problemen, [url=http://www.security.nl/artikel/42831/1/Hackers_misbruiken_nieuw_ernstig_Java-lek.html] hier[/url] nu pas nog eentje. Dergelijke zaken maakten dat ik Java bij mij verwijderde.[/quote:df4e9a834c] Ik heb op de laptop van mijn eega een keer een stuk misbruik van Java mogen ervaren. Ondanks het feit dat-ie 100% bijgewerkt was. Daar is-ie nu ook af.... Overigens, ter leeringh ende vermaeck: De firma Adobe heeft z'n updatemechaniek een beetje aangepast, waarbij de onoplettende lezer als vanouds (dit was een tijdje niet aan de orde) een Google Toolbar en Google Chrome door zijn of haar strot gewrongen krijgt! Bij een keuze voor "installeren" krijg je nog een kans om het vinkje weg te halen; kies je voor "downloaden" (waarbij je de .exe op een later tijdstip uitvoert), dan wordt die hele Google zooi ongevraagd mee geïnstalleerd met de nieuwe Flits Speler..... Heel fijn! :evil:
Link naar reactie
[quote:efeddc6d99="lion"][color=black:efeddc6d99]De firma Adobe heeft z'n updatemechaniek een beetje aangepast, waarbij de onoplettende lezer als vanouds (dit was een tijdje niet aan de orde) een Google Toolbar en Google Chrome door zijn of haar strot gewrongen krijgt! Bij een keuze voor "installeren" krijg je nog een kans om het vinkje weg te halen; kies je voor "downloaden" (waarbij je de .exe op een later tijdstip uitvoert), dan wordt die hele Google zooi ongevraagd mee geïnstalleerd met de nieuwe Flits Speler.[/color:efeddc6d99] [/quote:efeddc6d99]Dat laatste wist ik nog niet, en is bijzonder irritant. Dank je voor die informatie. Maar je doelt daarbij op downloaden en opslaan van deze locatie, neem ik aan? [url]http://get.adobe.com/flashplayer/[/url] Wat je daar download is de online installer. Bij het uitvoeren ervan wordt pas het werkelijke installatiebestand gedownload en geïnstalleerd. Met nu dus blijkbaar automatisch een 'verrassing' daarbij. In plaats daarvan kun je echter ook de offline installer downloaden en opslaan. Dat is het volledige installatiebestand en bij het installeren ervan worden geen geintjes uitgehaald. (Met de versie van vorige week, 21-8, in ieder geval nog niet.) Voor Windows, voor IE: [url]http://download.macromedia.com/pub/flashplayer/current/support/install_flash_player_ax.exe[/url] Voor Windows, voor andere browsers dan IE: [url]http://download.macromedia.com/pub/flashplayer/current/support/install_flash_player.exe[/url] Bron: [url]http://helpx.adobe.com/flash-player/kb/installation-problems-flash-player-windows.html[/url]
Link naar reactie
Met "downloaden" bedoel ik het opslaan van de .exe op je eigen systeem. En, voor de duidelijkheid, het betreft de updater. Deze verschijnt als pop-up direct bij het opstarten van het systeem indien relevant. Ik denk dat je in feite net zo goed af en toe eens [url=http://www.adobe.com/software/flash/about/]hier[/url] kunt kijken, handmatig dus, en die update checker uitschakelen.
Link naar reactie
In reactie op lion - We dwalen wat af van de vraag van pdexie, maar de informatie over het update-mechanisme van Flash Player is belangrijk, dus ik ben maar zo vrij nog een keer te reageren. Naar welke download de Adobe Flash Player updater precies doorlinkt, dat weet ik eerlijk gezegd niet zeker (ik kies er zelf altijd voor de offline installer te gebruiken), maar ik vermoed dat de Adobe Flash Player updater hetzelfde mechanisme gebruikt als wat aangeboden wordt via [url]http://get.adobe.com/flashplayer/[/url] Sinds Flash Player versie 11.2.202.228 is het overigens mogelijk om te kiezen voor een automatische en stille update. Doorgaans zul je dan geen waarschuwing meer krijgen bij Flash Player updates maar worden die dan volledig automatisch geïnstalleerd. Alleen bij 'grote' updates wordt opnieuw je toestemming gevraagd. Zie: [url]http://blogs.adobe.com/asset/2012/03/an-update-for-the-flash-player-updater.html[/url] [url]http://www.adobe.com/devnet/flashplayer/articles/background-updater-windows.html[/url] [url]http://helpx.adobe.com/flash-player/kb/flash-player-background-updates.html[/url] Kies je echter niet voor automatisch stil updaten, maar voor het ontvangen van een waarschuwing, dan hoef je niet per se de aangeboden download met de online installer te benutten, maar kun je in principe ook de offline installer(s) downloaden en installeren. Zoals ik al aangaf, voor Windows, voor IE: [url]http://download.macromedia.com/pub/flashplayer/current/support/install_flash_player_ax.exe[/url] Voor Windows, voor andere browsers dan IE: [url]http://download.macromedia.com/pub/flashplayer/current/support/install_flash_player.exe[/url] De derde optie is het controleren op Flash Player updates volledig uitschakelen, maar dan moet je uiteraard wel op een andere manier goed in de gaten houden wanneer er Flash Player updates uitkomen. En dat moet je dan vaak genoeg doen, om te vermijden dat je een Flash Player security update pas laat ontdekt. Zoals lion aangaf is dit een adres dat je daarvoor in de gaten kunt houden [url]http://www.adobe.com/software/flash/about/[/url] maar ook dit [url]http://helpx.adobe.com/flash-player/kb/find-version-flash-player.html[/url] of wanneer je alleen in de security updates geïnteresseerd bent (en niet in de andere 'onderhouds'updates), dan houd je dit adres in de gaten: [url]http://blogs.adobe.com/psirt/[/url]
Link naar reactie
Man, man. Ik heb wel al sinds een hele tijd gemerkt dat Adobe graag, in firefox, McAfee security scan met de update mee installeert. Daarvoor moest ik wel adobe aan mijn noscript white-list toevoegen anders zie ik dat helemaal niet. Dat ze in IE een soortgelijke truk met Chrome/Google Toolbar uithalen is mij nieuw. Je moet tegenwoordig haast een hogere graad computerkunde hebben wil je baas over je eigen systeem blijven.
Link naar reactie
[quote:9b24ea2a26="vuurtoren"]Man, man. Ik heb wel al sinds een hele tijd gemerkt dat Adobe graag, in firefox, McAfee security scan met de update mee installeert. Daarvoor moest ik wel adobe aan mijn noscript white-list toevoegen anders zie ik dat helemaal niet. Dat ze in IE een soortgelijke truk met Chrome/Google Toolbar uithalen is mij nieuw. Je moet tegenwoordig haast een hogere graad computerkunde hebben wil je baas over je eigen systeem blijven.[/quote:9b24ea2a26] Om dan nog maar even wat af te dwalen: "Baas over je eigen systeem" ben je na Windows XP al niet meer. In XP was de "Administrator" vaak nog de big boss, tegenwoordig (sinds Vista) heeft ook die een baas: de "TrustedInstaller". Klik maar eens op "Eigenschappen" van je "C" partitie en kijk eens wie de baas is: Tab "Beveiliging" > Knop "Geavanceerd" > Tab "Eigenaar". Toegegeven: Microsoft doet er alles aan om te voorkomen dat de computeraar z'n eigen systeem om zeep helpt. :? :? Als je dit anders wil, kan je jezelf weer tot "Eigenaar" maken, uiteraard...
Link naar reactie
[quote:c51b6506c9="pdexie"]Toch ben ik er achter gekomen dat ik helaas voor één programma java nodig heb en dat is het voor het programma VUZE. Dat gebruik ik dus heel af en toe. Weet iemand misschien een goed alternatief voor VUZE, zodat ik java niet meer hoef te gebruiken?[/quote:c51b6506c9] Er zijn meer torrent progjes, of die java nodig hebben zal proberen worden. Bitcomet b.v.
Link naar reactie
[quote:ec4e075062="pdexie"]Toch ben ik er achter gekomen dat ik helaas voor één programma java nodig heb en dat is het voor het programma VUZE. Dat gebruik ik dus heel af en toe. Weet iemand misschien een goed alternatief voor VUZE, zodat ik java niet meer hoef te gebruiken? [/quote:ec4e075062][quote:ec4e075062="Lange Pier"]Er zijn meer torrent progjes, of die java nodig hebben zal proberen worden. [/quote:ec4e075062]Aanvullend op Lange Pier - Je kunt zelf de verschillende alternatieven voor Vuze bekijken, op de sites van de diverse programma's zal wellicht aangegeven worden of Java benodigd is. Al kan dat even puzzelen betekenen onder system requirements, FAQ en meer op de diverse sites, voordat je duidelijkheid hebt over de vraag of Java benodigd is. Hier twee overzichtjes met een aantal bittorrent clients: [url]http://www.techsupportalert.com/best-free-bittorrent-client.htm[/url] [url]http://www.gratissoftwaresite.nl/downloads/bestanden+downloaden[/url]
Link naar reactie
Nou ik dacht er zullen hier wel meer gebruikers zijn die een torrent client gebruiken en zo weten of die wel of niet java nodig hebben. Hoe ik het wiel niet op nieuw uit te vinden zeg maar. Verder ben ik me wel bewust dat java een gevaar vormt en dus liever eraf dan het geïnstalleerd te hebben. Maar ik merkte gewoon op dat vuze dat java nodig had, niet meer en niet minder. En ja ik weet dat je bij vuze goed moet opletten als je het programma installeert dat je niet klakkeloos op akkoord moet drukken want voor je het weet heb je een berg toolbars binnen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Maar goed ik zal eens uit gaan zoeken welk torrent programma geen java nodig heeft, maar eigenlijk installeer en deïnstalleer ik niet graag steeds software omdat ik mijn laptop schoon wil houden.
Link naar reactie
[quote:fc3a644648="pdexie"]Nou ik dacht er zullen hier wel meer gebruikers zijn die een torrent client gebruiken en zo weten of die wel of niet java nodig hebben. Hoe ik het wiel niet op nieuw uit te vinden zeg maar. [/quote:fc3a644648]Die medegebruikers zijn er vast wel, maar je moet maar net het geluk hebben dat die meelezen in deze thread. Ik had je graag geholpen, maar ikzelf gebruik geen torrent. Je zou eventueel een aparte thread kunnen starten met die vraag, welke torrent clients geen Java nodig hebben. [quote:fc3a644648="pdexie"][...] ik zal eens uit gaan zoeken welk torrent programma geen java nodig heeft, maar eigenlijk installeer en deïnstalleer ik niet graag steeds software omdat ik mijn laptop schoon wil houden. [/quote:fc3a644648]Zoals ik al aangaf kun je natuurlijk ook eerst op de sites van de diverse programma's uitzoeken of Java benodigd is. Vaak wordt dat wel aangegeven, al is het soms even zoeken. Zo zijn programma's die Java nodig hebben te vermijden en is het niet nodig om bij het installeren en/of gebruik van het programma geconfronteerd te worden met een afhankelijkheid van Java.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...