Ga naar inhoud

Windows loopt vast bij start


anoniem

Aanbevolen berichten

Een gebruiker zonder wachtwoord zou toch geen enkel probleem mogen zijn. Dus zou prima moeten werken. Heb je nog andere accounts die je kan proberen of werkt het inlog scherm helemaal niet meer Heb je een Windows XP CD? Als je daarvan opstart kan je een repair draaien. Die lost die soort problemen nog wel eens op. http://computertotaal.nl/software/1935-windows-xp-herstellen.html Mocht dat ook geen oplossing bieden, dan zou is het mogelijk XP te herstellen door middel van een soort herinstallatie. Hierbij word je bestaande installatie gerepareerd, dit is dus geen volledige herinstallatie. http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;nl;315341 http://www.helpmij.nl/forum/showthread.php/221571-XP-Handleiding-Windows-XP-herstellen-naar-default
Link naar reactie
Laat hem anders vanaf het inlogscherm eens crashen door de aan/uit knop meer dan 4 sec vast te houden. Dan weer opstarten en kijk of je een optie aangeboden krijgt: "opstarten naar de laatst goed werkende configuratie".... Of effe een CD lenen en Repair uitvoeren, kan dit niet met jouw "console" (effe googlen, je weet zelf wat je hebt.... hoop ik...)
Link naar reactie
Je kan kijken of je met de recovery console het probleem kan fixen. Zie vorige antwoord voor de links. Kan geen kwaad, maar ik ben bang dat dit het probleem niet oplost. Is meer voor problemen tijdens het opstarten, niet als je al het inlog scherm hebt. Maar wie weet helpt het. Zijn maar een paar commando's die je hoeft uit te voeren, als het werkt ben je binnen paar minuten weer up and running. Anders word het een CD zien te vinden of een volledig herinstallatie van je systeem via recovery partitie die wel is meegeleverd hoop ik...?
Link naar reactie
Je kan met een ubuntu bootable cd waarschijnlijk wel bij je data en zaken er afhalen, bijvoorbeeld naar usb-disk of andere hd. Er zijn ook diverse gratis rescue disks te downloaden hiervoor. Bijvoorbeeld : http://www.nu2.nu/pebuilder/ Andere optie als je extra computer te beschikking hebt (desktop) is je hd daar in hangen (naast een wel werkende installatie) en dan je data er afhalen, zo doen wij het vaak op het werk. Moet je wel wat geluk hebben dat je hd kan overhangen, soms mis je gewoon de juiste aansluitingen.
Link naar reactie
Ik heb een Win98 bootable disk. Heb deze al uitgeprobeerd op een andere computer (ik heb meerdere - oudere- laptops). Ik kom dan in DOS, en kan dan bestanden kopiëren naar een andere partitie. Ik verwacht dat dat ook zal werken op deze computer. Kopieren naar een USB-stick onder DOS is, denk ik mij te herinneren, niet eenvoudig. Wat zou ik, vanuit DOS, aan XP kunnen veranderen zodat het tenminste toegankelijk wordt? Daarna zou ik een factory reset kunnen proberen. Heb ik het juist wanneer ik veronderstel dat een factory reset geen veranderingen tot gevolg zal hebben wat betreft de partitionering? Ben een beetje bezorgd dat ik door de een of andere onhandige aktie iets (fataals) in de partitionering zou (kunnen) veranderen, en ik de partitie met data zou verliezen.
Link naar reactie
Via het commando diskpart kan je usb devices koppelen. Weet alleen niet of dit al op deze bootdisk staat. Als je in de recovery console van Windows XP kan komen dan staat hij daar wel volgens mij. http://support.microsoft.com/kb/300415/nl Vanuit DOS kan je verder weinig aan XP veranderen zonder risico te lopen dat je nog meer sloopt. tenminst tot zover ik weet... Wees ook wat voorzichtig met Diskpart, ga geen zaken verwijderen, want dan kan het fout gaan.
Link naar reactie
Probleem is opgelost. Voor zover ik het kan overzien was er het volgende aan de hand. De TouchPad was uitgeschakeld en de Optische Muis functioneerde niet naar behoren, dwz de linkertoets werkte niet. Daardoor kon de gewenste gebruiker niet gekozen worden. Nadat ik de TouchPad had ingeschakeld en een andere muis had aangesloten, kon ik de gebruikersaccount(s) openen en normaal afsluiten. Pak van mijn hart. Wel heeft ondertussen het draaien van meerdere bootable CDs, Opstart Win98, EASEUS Partition Manager, BART PE, een nieuwe vraag naar boven gebracht. Wanneer ik BART PE draai, dan worden, na GO, in het A43 File Management Utility programma de verschillende partities niet herkend. In een andere laptop is dit wel het geval: C:\ en andere partities worden netjes gevonden. Heeft dit te maken met een foutieve instelling, of speelt er iets anders een rol? Indien gewenst kan ik hierover een bericht met een ander onderwerp plaatsen
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...