Ga naar inhoud

Naam van Windows 7 default account aanpassen of verwijderen?


Aanbevolen berichten

Een kennis van me heeft een nieuwe laptop gekocht met Windows7. Door een beginnersfout, is bij de eerste keer opstarten een fout gemaakt met de spelling van de gebruikersnaam. Ik vermoed dat dit account tevens het Administrators-account is? Windows start nu telkens op met deze verkeerd gespelde naam als accountnaam. Is dit -zonder herinstallatie- aan te passen, zo ja hoe? Indien niet dan zou misschien een tweede gebruikersaccount kunnen worden aangemaakt en daarna de foutieve verwijderen? Graag advies. bvd
Link naar reactie
Hiermee verander je alleen maar de naam die zichtbaar is bij het begin scherm. De opslag map waar de map Documents in zitten die verander je hiermee niet. Volgens mij is die map ook niet te veranderen zonder een herinstallatie Windows. Wel de zichtbare naam dus maar via Windows verkenner blijft hij altijd deze foute naam zien.
Link naar reactie
Dag Gerben, Dank je wel voor het antwoord. Zo eenvoudig kan het zijn? Het is haast niet te geloven... Aangezien het dus een nieuwe laptop betreft waarop alleen W7 is geïnstalleerd zijn er nog geen documenten e.d. onder het account aanwezig, dus wissen is geen probleem.. Nog een vraagje: Als je -na aanmaken van het nieuwe account- het eerste, oude account verwijderd, worden dan ook alle betreffende mappen van dat account verwijderd?
Link naar reactie
De foute naam map bij Gebruikers kan niet verwijderd worden. Is een essentiële Windows map. Eenmaal fout geschreven blijft het fout. Tenzij het een extra gebruiker is die later aangemaakt is, dan kan het wel kwestie van gebruiker verwijderen en nieuwe aanmaken. Maar als het gaat om de naam die opgegeven is bij installatie Windows deze is echt NOOIT EN TE NIMMER aan te passen jammer genoeg. Vind dit persoonlijk wel een gemis van Windows. Alleen de naam van gebruiker is wel aan te passen heel simpel via configuratiescherm/ gebruikers, maar de map bij Gebruikers zelf niet. Wat je dus wel kunt doen is een nieuwe gebruiker aanmaken met juiste naam. Maar herinstallatie via fabrieksinstellingen terug zetten gaat makkelijker.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...