Ga naar inhoud

FransdenOudsten

Lid
 • Aantal items

  14
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  1

FransdenOudsten won de laatste dag op 3 juni 2022

FransdenOudsten had de meest gelikete inhoud!

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

FransdenOudsten's prestaties

Junior

Junior (2/8)

 • Jubileum
 • IJsbreker
 • 30 dagen mijlpaal
 • Eerste reactie

Recente badges

6

Reputatie

 1. Nou OK, dat is een mening, dank je wel. Maar ik denk dat dit forum nou juist niet breed georiënteerd is maar daar kun je inderdaad verschillend over denken. Ik ben ooit lid geweest van Onderling.nl (bestaat nu niet meer) en dat ging alleen over verzekeringen maar daaruit ontstonden natuurlijk ook weer onderwerpen zoals brand, aansprakelijkheden, wetsartikelen, Raden van Toezicht, Klachteninstituten enz. Ook ben ik lid geweest van de Community van de Consumentenbond (bestaat ook niet meer) en dat was nou juist wél heel breed. Stel dat ik een onderwerp begin over box 3, inhoudende dat spaarders onevenredig zwaar belast worden door een zeer onredelijke belastingdienst, een belastingdienst die dan ook hardhandig gecorrigeerd moest worden door De Hoge Raad der Nederlanden in het zogenaamde Kerstarrest (24 december 2021). Daarna volgden er nog meer uitspraken van Rechtbanken en Gerechtshoven. Tja, dan ben ik misschien op dat moment de eerste en misschien even de enige maar je zou dan volgens mij zien dat dit de aandacht trekt van een groep spaarders die in hetzelfde schuitje zitten alsmede een groep deskundigen die dan natuurlijk niet allemaal fiscalist hoeven te zijn maar daar wel een grondige mening over hebben. En als ik dan bijvoorbeeld ook nog bekend maak dat ik nu mijn concept-bezwaarschrift over 2022 al klaar heb terwijl ik mijn belastingformulier nog moet invullen alsmede dat nu ook de VEB (Vereniging Effecten Bezitters) op het punt staat om te gaan procederen tegen de belastingdienst dan denk ik dat de mogelijkheid groot is dat Kieskeurig nog veel meer belangstelling trekt dan nu. Maar hoe zijn jullie dan ooit begonnen? Er zal ooit wel eens een eerste post zijn geweest door iemand.
 2. Goedendag allen, Misschien is deze vraag al eens eerder gesteld maar dat weet ik niet. Ik ben redelijk nieuw hier en pas in 1 onderwerp actief geweest. Ik zie dat de meeste onderwerpen gaan over producten en technische zaken maar ik zit me af te vragen of ook andere onderwerpen geoorloofd zijn. Ik noem er een paar: Verzekeringen en schadegevallen daar op. Belastingen zoals over box 3. Politiek misschien, huurtoeslag, zorgtoeslag, ziektekostenpolissen. Als ik zeg politiek dan bedoel ik natuurlijk niet dat je hier wetsvoorstellen of moties moet kunnen indienen of stemadviezen geven maar zodra je het hebt over box 3, over toeslagen, belastingtips etc. dan ontkom je er niet aan om soms ook de politieke achtergrond van onderwerpen te belichten. Als je praat over technische zaken zoals wasmachines, koelkasten, drogers, airconditioning, warmtepompen, zonnepanelen enz. dan ben ik vaak de vragende partij en dan hoop ik dat er hier mensen rond lopen die vanuit hun deskundigheid daar naar mij toe hun mening over kunnen geven. Zodra het gaat over financiële onderwerpen zoals belastingen en verzekeringen dan ben ik mogelijk degene die aan anderen een zinnige mening kan geven mede gezien mijn financiële achtergrond bij een verzekeringmaatschappij.. Zo had iemand op een ander forum eens een vraag gesteld over een bouwdepot wat hij had gekregen en in box 3 had opgegeven bij het invullen van zijn belastingaangifte. Door dat te doen raakte hij echter ook zijn zorgtoeslag kwijt. Ik kwam toen pas in een laat stadium op dat al bijna afgesloten onderwerp terecht maar mijn bemoeienis resulteerde er uiteindelijk in dat hij zijn Zorgtoeslag behield en geen box 3 (vermogenrendementsheffing) hoefde te betalen. Dat gaf toen een fijn gevoel omdat ik iemand daadwerkelijk de goede kant uit heb kunnen sturen met als gevolg een financiële meevaller voor hem van geschat € 1000,-. Ik hoor het graag. Groetjes, Frans den Oudsten
 3. Is het dan misschien een juiste conclusie om te stellen dat de pressostaat een afwijking (binnen bepaalde marges) aangeeft van de waterdruk door het zij een verstopping (te veel druk) of een lekkage (te weinig druk) of is die conclusie te simpel?
 4. En wat is dan de mogelijke oorzaak van die watertoevoerstoring?
 5. Dat heb ik ook niet gezegd. Volgens mij gaat het echter mogelijk wel om een verstopping en de pressostaat geeft dit aan.
 6. Die gedachte had ik ook. Ik heb het een keer meegemaakt waarbij ik een wasmachine uit elkaar moest halen en er rommel in een buis of slang zat. Dat is dan waarschijnlijk ook de reden dat hij het even doet maar daarna die foutcode geeft. Overigens word je op YouTube doodgegooid met filmpjes over dit onderwerp, bijvoorbeeld deze
 7. @HerelsTom. Ik kwam nog 2 zéér informatieve YouTubefilmpjes tegen die eigenlijk over dezelfde materie gaan. In het eerste filmpje komt in de commentaren ook nog jouw MHI ter sprake door een zekere Grommie.
 8. Dag HerelsTom, Je roept hele wijze dingen en ik lees je graag. Je hebt het overigens hierover https://www.aircovoorinhuis.nl/product/mitsubishi-srk-src-35-zs-w-single-split-wandmodel-35kw/ En dus HerelsTom, goed bezig, ik leer van je. Ik vind jou net zo slim als het plaatje bij je profiel. Enne, je hebt me overtuigd. Ik ga nu werken aan een soortgelijke oplossing en die energiezuinige koelkast moet er dan ook maar eens komen. En inderdaad, die boiler is ook een goed idee. Overigens, paar vraagjes nog: Bij die MHI hoort ook een buitenunit, begrijp ik. Klopt dat? Je hebt het over een Airco warmtepomp. Is dat die MHI of moet ik dat anders begrijpen? Je hebt 1 unit begrijp ik. Maar wat doe je nu met andere kamers zoals de slaapkamer die dan ook nog eens op een andere verdieping kan liggen? Gaat de koellucht of verwarmde lucht door het hele huis? Ik hoor je graag. Tja en dat het stroomverbruik wat minder zwaar weegt bij mij is omdat ik dacht goed bezig te zijn door maar amper 2 X zoveel te verbruiken als een gemiddeld gezin terwijl mijn gasverbruik flink is afgenomen. Maar er is altijd baas boven baas begrijp ik nu.
 9. Dag HerelsTom, MHI staat dus voor Mitsubishi Heavy Industries. Ik zal proberen om de door mijn energieleverancier opgegeven energie-verbruiken hieronder te plakken. En inderdaad, 88 euro per jaar is een hele reële schatting maar na het experiment vond ik het de moeite niet meer waard om die moeite te doen voor dat geld. Je moet hem ’s-Morgens met wat moeite eerst opstarten en daarna zonder veel moeite weer uitzetten en de moeite die ik moet doen vind ik niet opwegen tegen de besparing van 88 euro per jaar. Tja en dan die elektrische kacheltjes, het is maar net hoe je er mee omgaat en wat voor jou zwaar weegt. Voor mij weegt het stroomverbruik wat minder zwaar en heb ik meer moeite met dat waakvlamgedoe. Overigens heb ik wel de waakvlammen van die twee kachels uitgezet en dat bespaart ook al een hoop gas. Overzicht van 1 januari 2022 - 1 februari 2022 Hieronder is je netto verbruik van de huidige periode weergegeven. Je type huis de grootte en isolatie is meestal bepalend voor het gasverbruik; je verbruik van elektra hangt veelal samen met het aantal personen in je huis. 557 kWh 560 kWh deze maand vorig jaar 3 kWh minder Vergelijk met gemiddeld verbruik 254 kWh verbruik 2 personen 305 kWh verbruik 3 personen 17 m3 43 m3 deze maand vorig jaar 26 m3 minder Vergelijk met gemiddeld verbruik 147 m3 appartement 198 m3 tussenwoning Overzicht van 1 maart 2022 - 1 april 2022 Hieronder is je netto verbruik van de huidige periode weergegeven. Je type huis de grootte en isolatie is meestal bepalend voor het gasverbruik; je verbruik van elektra hangt veelal samen met het aantal personen in je huis. 339 kWh 406 kWh deze maand vorig jaar 67 kWh minder Vergelijk met gemiddeld verbruik 236 kWh verbruik 2 personen 283 kWh verbruik 3 personen 9 m3 47 m3 deze maand vorig jaar 38 m3 minder Vergelijk met gemiddeld verbruik 92 m3 appartement 124 m3 tussenwoning In maart heb ik dus dat experiment met die waakvlam met de keukengeiser gedaan. Tja en zo leren we toch weer van elkaar want als die koelkast zo veel energie bespaart kan ik nu dus ook overwegen. En dus HerelsTom, goed bezig, ik leer van je.
 10. Mijn naam is Frans den Oudsten en ik ben al een tijdje bezig met dezelfde vraag. Ik ben er nog niet maar ben op weg. Mijn antwoord is: door volledig of bijna volledig elektrisch te worden. Ik woon al heel lang in een appartement. Bij mij is er nooit de behoefte geweest om een CV aan te leggen want ik heb in principe 2 prima gaskachels tot mijn beschikking. Het heeft niets te maken met de huidige schaarste op de energiemarkt of met de huidige hoge gasprijzen want een paar jaar geleden al heb ik mijn gaskachels nagenoeg volledig uitgeschakeld. Deze winter heb ik maar 4 X gebruik gemaakt van 1 gaskachel. De rest van de tijd staat zelfs de waakvlam uit en ik verwarm met elektrische kacheltjes. Is dat dan niet duur? MMM, valt mee zo lang je daar verstandig mee om gaat. Het zijn in principe 1500 Watt kacheltjes die alleen maar aanstaan indien nodig en in de vertrekken waar ik ben. Bovendien zitten er thermostaten op zodat de kacheltjes ook weer regelmatig afslaan. Ik vind het gewoon een sport om mijn energieverbruik naar beneden bij te stellen en ik vermeld hieronder de genomen maatregelen in de hoop dat iemand daar iets aan heeft zo ik ook tips hoop te lezen waar ik wat aan heb. - Ik heb een zeer oude koelkast waarvan de thermostaat al lang geleden kapot is gegaan. De intervallen waarbij de koelkast moet aanslaan en weer afslaan regel ik met schakelklokken, in de winter een kwartier aan en 3 kwartier uit en in de zomer 1 kwartier aan en 2 kwartier uit. Waarom ik dan geen nieuwe koelkast koop? Gewoon voor de lol en vanuit het besef dat als ik een nieuwe koop de terugverdientijd ook heel lang is. En dus ga ik lekker door met mijn oude koelkast totdat hij echt uit elkaar valt. - In mijn achterkamer zit ik vaak achter mijn computer, zo ook nu. Daar heb ik ook zo’n elektrisch kacheltje staan. Aan mijn plafond hangt een lamp waarin ik twee led- of spaarlampen kwijt kan. Die zitten er in de zomer ook in. Bij elkaar verbruiken die iets van 30 Watt. Ik heb echter iets heel vreemds gedaan want in de winter schroef ik daar 1(!) Infrarood lamp in van 150 Watt, een Philips BR125 die overigens wit licht geeft. Natuurlijk verbruikt die dan meer elektriciteit dan die LED-lampen maar het voordeel van die lamp is dat hij, behalve licht, ook warmte geeft en ik heb me zelf wijs gemaakt dat dat beetje warmte het langer dan noodzakelijk gebruik van het elektrische kacheltje beperkt en vergeet niet, hij verbruikt dan weliswaar 150 Watt maar tegelijkertijd bespaar ik 30 watt zodat het meerverbuik nauwelijks meer is dan dat van een gewone gloeilamp. Overigens is het een lopend experiment maar als je nooit wat probeert dan word je ook niet wijzer. - De afgelopen maand (maart 2022) heb ik nog een experiment uitgevoerd door na het douchen ‘s-morgens de waakvlam van mijn keukengeiser uit te doen. Dat experiment beschouw ik echter als zijnde mislukt want dat scheelde maar iets van 6 tot 8 m3 a € 1,10 per m3 per maand en dat vind ik de moeite niet waard. - Want ik heb vooralsnog geen last van de hoge gasprijzen omdat ik medio november 2021 mijn energiecontract (dat per maart 2022 zou aflopen) met 3 jaar heb verlengd. Mijn voorschotbedrag onder het oude contract bedroeg € 110,- per maand en zou onder het nieuwe contract € 125,- per maand gaan bedragen. - Echter, dank zij alle maatregelen die ik al had genomen bleek uit mijn jaarafrekening onder het oude contract dat ik € 417,47 terug zou krijgen en mijn nieuwe maandbedrag voorlopig op € 85,- gezet zou worden. Het is mij overigens niet geheel duidelijk of en in hoeverre dat mogelijk te maken heeft met fiscale energiebelastingkortingen van de overheid. - Mijn energieleverancier stuurt me voorts elke maand een overzicht van de reële kosten van de afgelopen maand en vergelijkt dat dan ook met voorbeeldhuishoudens bestaande uit 2 of 3 personen. Hieruit blijkt dat ik globaal 2 X zoveel elektriciteit gebruik als die voorbeeldhuishoudens terwijl ik alleen woon maar 10 X zo weinig gas als te doen gebruikelijk. Al met al denk ik dat ik goed op weg ben hoewel ik nog midden in sommige experimenten zit. Afgelopen week heb ik een voorstel van mijn buurtvereniging nog afgewezen die zou leiden tot het omruilen van een CV-ketel voor een zogenaamde afleverset ten behoeve van buurtverwarming. Omdat ik geen CV-installatie heb zou dat van mij een extra investering vragen voor het aanleggen van leidingen en radiatoren zodat de totale investering zou uitkomen op, geschat, € 10.000,- om dan te krijgen wat ik nu ook al heb, te weten warmte genoeg. Hoe mijn energietoekomst er uit gaat zien weet ik nog niet maar ik denk nu aan het in de toekomst laten aanleggen van een extra groep en / of sterkstroom zodat ik ook elektrisch kan koken en een modern airconditioningsysteem die in de zomer koelt en in de winter verwarmt. Als dat een maal is gerealiseerd ben ik verder gasvrij. Dat vergt overigens ook een investering maar is een keuze. Bovendien pieker ik er nu over om lid te worden van een naburige postcoderegeling maar dat ben ik nog aan het uitzoeken.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...