Ga naar inhoud

Zijn andere dan technische onderwerpen ook toegestaan?


Aanbevolen berichten

Goedendag allen,

Misschien is deze vraag al eens eerder gesteld maar dat weet ik niet. Ik ben redelijk nieuw hier en pas in 1 onderwerp actief geweest. 

Ik zie dat de meeste onderwerpen gaan over producten en technische zaken maar ik zit me af te vragen of ook andere onderwerpen geoorloofd zijn. 

Ik noem er een paar: Verzekeringen en schadegevallen daar op. Belastingen zoals over box 3. Politiek misschien, huurtoeslag, zorgtoeslag, ziektekostenpolissen. 

Als ik zeg politiek dan bedoel ik natuurlijk niet dat je hier wetsvoorstellen of moties moet kunnen indienen of stemadviezen geven maar zodra je het hebt over box 3, over toeslagen, belastingtips etc. dan ontkom je er niet aan om soms ook de politieke achtergrond van onderwerpen te belichten.  

Als je praat over technische zaken zoals wasmachines, koelkasten, drogers, airconditioning, warmtepompen, zonnepanelen enz. dan ben ik vaak de vragende partij en dan hoop ik dat er hier mensen rond lopen die vanuit hun deskundigheid daar naar mij toe hun mening over kunnen geven. Zodra het gaat over financiële onderwerpen zoals belastingen en  verzekeringen dan ben ik mogelijk degene die aan anderen een zinnige mening kan geven mede gezien mijn financiële achtergrond bij een verzekeringmaatschappij.. 

Zo had iemand op een ander forum eens een vraag gesteld over een bouwdepot wat hij had gekregen en in box 3 had opgegeven bij het invullen van zijn belastingaangifte. Door dat te doen raakte hij echter ook zijn zorgtoeslag kwijt. Ik kwam toen  pas in een laat stadium op dat al bijna afgesloten onderwerp terecht maar mijn bemoeienis resulteerde er uiteindelijk in dat hij zijn Zorgtoeslag behield en geen box 3 (vermogenrendementsheffing) hoefde te betalen. Dat gaf toen een fijn gevoel omdat ik iemand daadwerkelijk de goede kant uit heb kunnen sturen met als gevolg een financiële meevaller voor hem van geschat € 1000,-. 

Ik hoor het graag.

Groetjes,

 

Frans den Oudsten

 

 

 

 

 

 

 

Link naar reactie

Ik denk dat dit forum al heel breed georiënteerd is.

En als ik google, dan zijn er genoeg andere fora die zich wel richten op de doelgroep die jij bedoelt.

Dus als je de behoefte hebt om mensen te helpen met jouw expertise, dan zou ik me daar aanmelden. Want als eenling op een forum opereren in een bepaald specialisme gaat niet werken.

En is er ook nooit iemand die jou scherp kan houden en zal er ook nooit eens een leuke discussie ontstaan.

Met vriendelijke groet,  

 

Lampje   Lampje-kl.jpg.24efe35bebc578de8497820696a9554d.jpg

Link naar reactie

Nou OK, dat is een mening, dank je wel. Maar ik denk dat dit forum nou juist niet breed georiënteerd is maar daar kun je inderdaad verschillend over denken. Ik ben ooit lid geweest van Onderling.nl (bestaat nu niet meer) en dat ging alleen over verzekeringen maar daaruit ontstonden natuurlijk ook weer onderwerpen zoals brand, aansprakelijkheden, wetsartikelen, Raden van Toezicht, Klachteninstituten enz. Ook ben ik lid geweest van de Community van de Consumentenbond (bestaat ook niet meer) en dat was nou juist wél heel breed. 

Stel dat ik een onderwerp begin over box 3, inhoudende dat spaarders onevenredig zwaar belast worden door een zeer onredelijke belastingdienst, een belastingdienst die dan ook hardhandig gecorrigeerd moest worden door De Hoge Raad der Nederlanden in het zogenaamde Kerstarrest (24 december 2021). Daarna volgden er nog meer uitspraken van Rechtbanken en Gerechtshoven. Tja, dan ben ik misschien op dat moment de eerste en misschien even de enige maar je zou dan volgens mij zien dat dit de aandacht trekt van een groep spaarders die in hetzelfde schuitje zitten alsmede een groep deskundigen die dan natuurlijk niet allemaal fiscalist hoeven te zijn maar daar wel een grondige mening over hebben. En als ik dan bijvoorbeeld ook nog bekend maak dat ik nu mijn concept-bezwaarschrift over 2022 al klaar heb terwijl ik mijn belastingformulier nog moet invullen alsmede dat nu ook de VEB (Vereniging Effecten Bezitters) op het punt staat om te gaan procederen tegen de belastingdienst dan denk ik dat de mogelijkheid groot is dat Kieskeurig nog veel meer belangstelling trekt dan nu.

Maar hoe zijn jullie dan ooit begonnen? Er zal ooit wel eens een eerste post zijn geweest door iemand.  

 

Link naar reactie

Ja en dat is jouw mening.

Dit is een technisch forum.

Kieskeurig  is een vergelijkingssite, waar wij een technische ondersteuning aan leveren.

Wij zijn begonnen als technisch DIY reparatie forum. En dat blijft ook zo.

En hebben totaal geen binding met de juridische haken en ogen.

Mensen komen hier meestal omdat hun apparaat weigert. En dat heeft alles met techniek te maken.

Dus lijkt het me beter dat je het bij een ander forum probeert, of zelf een forum lanceert, zoals wij dat ook gedaan hebben.

  • Like 1

Met vriendelijke groet,  

 

Lampje   Lampje-kl.jpg.24efe35bebc578de8497820696a9554d.jpg

Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...