Ga naar inhoud

markgamble

Lid
 • Aantal items

  202
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door markgamble

 1. InDesign toont afbeeldingen standaard in een lage resolutie, om zo het openen van en bewerken in het document te versnellen. Wil je een afbeelding in de hogere resolutie weergeven, dan klik je er met de rechtermuisknop op en kies je voor 'Weergaveprestaties' en vervolgens voor 'Weergave van hoge kwaliteit'. Je afbeelding wordt nu in de hoge resolutie getoond. Wil je afbeeldingen altijd in de hoge resolutie weergeven? Dan ga je naar het menu 'Bewerken', 'Voorkeuren' en ga je naar 'Weergaveprestaties'. Hier kun je de optie bij 'Standaardweergave' zetten op 'Hoge kwaliteit'.
 2. Iomega is ruim 10 jaar geleden overgenomen door Dell EMC. Helaas biedt dat laatstgenoemde bedrijf geen drivers (meer) voor de 25 jaar oude Zip-drive. Wij hebben natuurlijk ook nog even verder gezocht en kwamen terecht op de site van Driver Scape. Daar vonden we een aantal drivers voor de Iomega-drives. Let wel op dat je niet kiest voor de bovenste download op de genoemde pagina, want daarmee download je een of andere drivertool: www.driverscape.com/download/iomega-usb-zip-100
 3. Wellicht heb je iets aan deze pagina: https://www.isunshare.com/windows-10/cannot-change-lock-screen-picture-on-windows-10-what-to-do.html (Engelstalig)? En is de laptop van jezelf of een bedrijf waar je voor werkt?
 4. Je kunt Computer!Totaal online lezen via https://computertotaal.nl/digitaal-lezen Het is echter niet mogelijk om het fysieke PDF-bestand te dwonloaden, je leest het magazine dus vanuit de browser.
 5. Nee hoor, als je een 8GB-stick hebt, dan kun je een bootable usb-stick aanmaken, waarmee je Windows 10 kunt installeren. Gebruik daarvoor de speciale tool van Microsoft, die je kunt downloaden vanaf https://www.microsoft.com/nl-nl/software-download/windows10. Kies op die pagina voor de knop 'Hulpprogramma nu downloaden'. De stappen in de tool wijzen zich vanzelf.
 6. Waarschijnlijk een geheugenprobleem. Vaak komt het voor dat als je met Chrome teveel tabbladen open hebt staan, dit al snel kan zorgen voor een vertraagd systeem. Bovendien is het ook slim om van tijd tot tijd je tijdelijke bestanden (cache) op te schonen.
 7. We hebben inmiddels ook een andere oplossing gevonden: LTE is de snelste variant van het mobiele netwerk, en voor een tablet – die waarschijnlijk toch al verbinding heeft met wifi in het thuisnetwerk – is dat misschien wat teveel van het goede. Als de tablet het huis niet verlaat, kan je zus dus gewoon via wifi verbinding maken. Als je zus echter ook onderweg wil videobellen, dan is toch zeker wel een 4G-abonnement nodig met een aardige databundel, want videogesprekken via WhatsApp vergen aardig wat bandbreedte. WhatsApp installeren op een tablet is een verhaal apart. Was is namelijk het geval? Zonder een omweg kun je de gewone versie van WhatsApp niet installeren op een tablet. Dat komt omdat WhatsApp eigenlijk alleen is gemaakt voor smartphones. Zodra je op een tablet naar de Google Play Store gaat en de app wil installeren, zie je de melding dat het apparaat niet compatibel is met deze versie. Maar, wat wel kan is de zakelijke versie van WhatsApp installeren: WhatsApp Business. Deze versie is officieel bedoeld voor bedrijven, zodat klanten makkelijk met hen in contact kunnen komen, maar verschilt qua functionaliteit niet veel van de gewone versie. Om WhatsApp Business te installeren op een tablet moet je een telefoon hebben waarop een sms-code ontvangen kan worden. Die code moet dan worden opgegeven in WhatsApp om de software te activeren. Het grappige is dat je in plaats van een mobiel nummer ook een vast nummer kunt opgeven. In plaats van een sms-bericht word je gebeld op het nummer en spreekt een computerstem de code uit. Is de code eenmaal ingevoerd in WhatsApp, dan kun je de software direct gebruiken. We geven deze tip overigens wel met een slag om de arm, want het is niet zeker wat de toekomstplannen van WhatsApp Business zijn. Het zou namelijk zomaar kunnen dat Facebook – het bedrijf achter WhatsApp – geld gaat vragen voor het gebruik van de zakelijke versie. Zo ver is het echter nog niet, dus tot die tijd kun je ongelimiteerd van WhatsApp Business gebruik maken.
 8. Er zijn twee menuopties in Windows Mail, waardoor het verwarrend kan zijn waar je moet zoeken. Dit is de juiste manier: klik met de rechtermuisknop op de naam van je account in het linkerdeel van Windows Mail. Kies vervolgens voor Accountinstellingen. Er verschijnt een nieuw venster, daar klik je op Opties voor het synchroniseren van uw account. Opnieuw een ander venster. Hier zet je een vinkje bij de optie Altijd het volledige bericht en de volledige internetafbeeldingen downloaden.
 9. Rechtklikken op een ISO-bestand, en vervolgens kiezen voor de optie 'Koppelen' of Openen met > Verkenner.
 10. Misschien bedoel je dat je een bestand hebt gedownload via een van de tabbladen in je browser, maar dat je niet meer kunt zien waar het bestand is gebleven?
 11. Welke bestanden kun je wel zien, en welke niet? Zitten sommige bestanden in een submap?
 12. Bedankt voor je vraag: wellicht kun je in dit artikel van Computer!Totaal een antwoord vinden? https://computertotaal.nl/artikelen/pc/maak-nieuwe-harde-schijf-klaar-voor-gebruik-64266/
 13. Hi Ketelaar, mocht je nog een oplossing zoeken, we hebben er ook nog een workshopje over op Computer!Totaal: https://computertotaal.nl/artikelen/apps-software/zo-krijg-je-in-windows-10-weer-toegang-tot-je-nas
 14. Een beetje onduidelijk, wat wil je precies weten? Hoeveel data je kunt verbruiken in Spanje, en wat voor ontvangers bedoel je precies?
 15. Jazeker, als malware zich nestelt in de software kan hier gewoon naar gescand worden, in dat opzicht verschilt een ssd niet van een conventionele harde schijf.
 16. Ja, dat is zeker mogelijk. We gaan ervan uit dat je de Google-agenda in Outlook.com (webmail) wilt gebruiken, en niet in Outlook voor Office op je pc. Ga als volgt te werk: Meld je als eerste aan bij je Google Agenda. In de kolom aan de linkerzijde klik je op Mijn Agenda's en vervolgens de agenda die je wilt gebruiken in Outlook.com. Klik op de drie puntjes naast de agenda en vervolgens op 'Instellingen en delen', waarna je bij het instellingenscherm komt. Scroll iets naar beneden naar het onderdeel 'Agenda integreren'. Daar zie je bij 'Geheim adres in iCal-indeling' een link. Kopieer die link even tijdelijk naar je klembord of plak hem in een Notepad-bestand, je hebt deze later nodig. Ga nu naar Outlook.com en meld je aan. Vervolgens klik je op 'Agenda' via het menu linksboven (met de 9 blokjes). Klik nu bovenaan op 'Agenda toevoegen'. Klik daarna op 'Van Internet'. Hier kun je nu de koppeling die je hebt gekopieerd van Google Agenda plakken bij 'Koppeling naar agenda'. Geef een naam op en klik vervolgens op 'Opslaan'. Je Google Agenda wordt nu in het rijtje met agenda's weergegeven.
 17. Waarschijnlijk is dat een instelling die je in Facebook zelf moet aanpassen? Bij het onderdeel beveiliging en instellingen kun je tal van opties veranderen: https://www.facebook.com/settings?tab=security Misschien dat hier bij zit wat je bedoelt?
 18. Jazeker, dat is mogelijk. Binnenin de synchronisatie-app kun je meerdere accounts opgeven. Hoe je dat precies doet, kun je hier stap voor stap lezen: https://www.dropbox.com/nl_NL/help/account/two-accounts Je moet dan wel een Dropbox Business-account hebben.
 19. Kan het zijn dat je nog Windows 7 gebruikt? De Gadget-functie die ooit bedoeld was om op de desktop verschillende informatie weer te geven, wordt niet meer ondersteund door het besturingssysteem. Vandaar waarschijnlijk ook de melding dat er een data error is. Meer informatie over deze best leuke functie voor Windows Vista en Windows 7 vind je hier: https://support.microsoft.com/nl-nl/help/13787/gadgets-have-been-discontinued
 20. Mag het ook een externe clouddienst zijn?
 21. Helaas heeft softwaremaker Secunia besloten de stekker te trekken uit PSI (Personal Software Inpector), waardoor het sinds 20 april niet meer gedownload kan worden en bestaande geïnstalleerde versies ook niet meer werken. Op zoek naar een alternatief dus, wij kwamen er een aantal tegen, maar wat ons betreft is Patch My PC Updater (www.patchmypc.net/download) een waardig alternatief met gelijkwaardige functies.
 22. Als je een back-up hebt gemaakt van je C:-schijf, dan vind je het bladwijzerbestand (bookmarks) in de map C:\Gebruikers\<gebruikersnaam>\AppData\Local\Google\Chrome\User Data\Default In die map vind je een bestand (zonder extensie) genaamd Bookmarks, waarin alle bookmarks van Chrome in zijn opgeslagen. Als je dat bestand in dezelfde map op je nieuwe installatie plaatst, worden de bookmarks weer netjes in Chrome weergegeven.
 23. Als je volgens ons stappenplan het Windows-wachtwoord probeert te herstellen, moet je gebruikmaken van de bootable usb-stick of dvd van Windows zelf. Waarschijnlijk lukt het niet met Ubuntu, omdat deze de inhoud van de Windows-drive niet kan lezen of deze markeert als read-only (alleen lezen).
 24. Je zou ook hier eens kunnen kijken: https://www.stylus-shop.nl/Mini-stylus
×
×
 • Nieuwe aanmaken...