Ga naar inhoud

AEG Lavamat


Aanbevolen berichten

Hoi, Wasmachine een AEG Öko Lavamat L76910 pcn 91452430400 springt tijdens elk wasprogramma terug naar het begin. Deurlampje springt tijdens wasprogramma op groen, daarna weer op rood, dan springt hij terug naar het begin van het programma. Afpompen kan nog wel maar bij het centrifugeren komt hij niet op toeren. Krijg ook geen foutcode.
Link naar reactie
Is een motor of motor aansturings probleem. Dit is een machine zonder koolborstels, dat valt dus af. E50 is te algemeen. Reset de machine eerst eens: Lege trommel, deur sluiten en zorgen dat de Programma knop op Uit staat. Druk de toetsen Voorwas en Spoelstop weer samen in en houd ze ingedrukt en draai de programma knop naar de 1ste positie. Laat de toetsen los als de lampjes gaan knipperen. Draai dan in 1 beweging de programma knop verder naar de 10de positie. Je krijgt dan opnieuw de foutcode te zien. Is dat weer E50 of een andere? Druk de toetsen Voorwas en Spoelstop weer samen in, de code is nu gereset. Laat de toetsen los en draai de programma knop verder naar Uit. De machine is nu gereset. Als je nu de melding ELE krijgt dan de machine aan en weer uit zetten. Start de machine nu weer en als hij fout gaat druk dan de toetsen Voorwas en Spoelstop weer samen in. Welke melding krijg je dan?
Link naar reactie
Ja, gaat prima. Heb ook geprobeerd om met een zaklamp door de gaatjes van de trommel te kijken, maar de gaatjes zijn te klein om door heen te kijken. Met een lege trommel werkte de machine goed. Gevuld niet, maar de trommel was denk ik niet overbelast. Alleen beddegoed. Nogmaals gereset en met lege trommel 60 graden wasprogramma gedraaid. Geen problemen. Misschien toch te zwaar beladen? Klein beetje was op 40 graden gedraaid bij het centrifugeren gaat het fout. Nogmaals gereset en alleen gecentrifugeerd start wel op je hoort hem afpompen maar de trommel gaat niet draaien na een paar keer slaat hij terug naar het begin. Foutcode E50.
Link naar reactie
Volg de kabel van de motor naar de elektronica module. Dit is de motor elektronica. Haal de printplaat uit zijn behuizing. Zie je ergens losse contacten, gesmolten of gesprongen onderdelen? Bij twijfel een paar duidelijke fotos maken en ergens op internet plaatsen waar we ze kunnen zien.
Link naar reactie
printplaat erin gezet en nogmaals gereset. Toch nog maar geprobeerd 40 graden wasprogramma op het moment van spoelen gaat het fout E50. Het lampje van de deur springt tijdens het wasprogramma telkens op groen en zodra die water neemt weer op rood. Machine gereset alleen spoelenprogramma gedraaid. Bij het water nemen lampje deur rood. Stopt het water nemen gelijk op groen. Gebeurd tijdens spoelprogramma meerdere malen. Vlak voor het einde F57. Gereset maar nu bij elk wasprogrmma gelijk F57.
Link naar reactie
  • Alex sloot dit topic
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties. Stel gerust een vraag door zelf een nieuw topic te openen.
  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...