Ga naar inhoud

Bosch maxx 6 schokdempers vervangen


Aanbevolen berichten

Van onze Bosch maxx 6 WAE28172EX/26 FD 8906 600015 zijn de 2 schokdempers defect en wil ze vervangen. De dempers zitten geschroefd aan de omkasting Maar aan de kuip met een kunstof pen , en om de demper hier los te krijgen moet ik de kuip delen. De kuip bestaat uit 2 helften en zit geschroefd. Alle schroeven zijn eruit maar komt nog niet los door de clips Deze zijn lastig te lossen, of zit de kuip ook nog eens verlijmd? https://ibb.co/W21XVxC
Link naar reactie
Officieel moet je hem weg boren. Zie https://elektrotanya.com/bosch_wae2818015.zip/download.html (kies voor "ik ben geen robot" en "Go to download", geef de site even tijd en kies voor Download bij het type nummer van de machine) Op pagina 14 van document 115887 staat de uitleg. Bij de nieuwe demper set zitten speciale opvul ringen en een bout. Probleem is dat je er mogelijk slecht bij kunt komen of je moet een haakse boorkop hebben. Daar is een andere oplossing voor, zie https://www.youtube.com/watch?v=Sefk5116jp4 Achterpaneel en bodem verwijderen en je kunt er bij. Wees zeer voorzichtig met het op de kant leggen van de machine als je dat toch wil doen en laat hem dan eerst volledig leeg lopen, incl de zeepbak.
Link naar reactie
Mede dankzij jullie hulp heb ik de schokdempers kunnen vervangen. Bij het setje nieuwe dempers werd het mij ook gelijk duidelijk hoe het in zijn werk ging [B]Echter het probleem is er nog:[/B] Bij het centrifugeren op een hoger toerental begint de trommel heftig te schudden. Tijdens het wassen als hij op een laag toerental draait hoor ik een regelmatige tik en dit is alleen hoorbaar als hij rechtsom draait. Draait hij linksom dan is dit geluid er niet. Als hij begint met centrifugeren word deze tik of misschien meer knarsend geluid heftiger Nog iemand tips wat dit zou kunnen zijn?
Link naar reactie
Hoor je de tik bij iedere omwenteling op precies de zelfde plek? De zware onbalans kan ook ergens anders door komen. Trek het slangetje van de nivo regelaar af (rechts boven), blaas het slangetje goed door en zet hem weer terug. Laat hem nu eerst eens leeg centrifugeren. Wat doet hij dan?
Link naar reactie
  • Alex sloot dit topic
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties. Stel gerust een vraag door zelf een nieuw topic te openen.
  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...