Ga naar inhoud

waterinvoer in waspoederbakje is heel be


Aanbevolen berichten

Ik heb een 20 jr oude miele novotronic W909. Zonder waterslot. Sinds enkele jaren brandt het waterdruk lampje. Slang was nog goed, filter schoon, kon niet iets ontdekken. Maar nu merk ik dat watertoevoer erg klein is geworden. En vorige week heeft de wasmachine gedraaid zonder water! Nu draait het weer en wast het weer goed, maar watertoevoer is gewoon te beperkt. Slang weer gecontroleerd, schoon, geen knik. PluisFilter schoongemaakt. Wat kan het zijn? Is dit een kapot inlaatventiel?
Link naar reactie
Als de filtertjes aan beide kanten van de slang schoon zijn dan s het bijna zeker dat het rubbertje in het inlaat ventiel blijft hagen of te hard geworden is. Je kunt hem uit elkaar halen, schoonmaken en weer in elkaar zetten maar als hij dan gaat lekken heb je een veel groter probleem. Er zijn meerdere varianten van de W909. In de meeste modellen pas het https://www.europart.nl/miele-inlaatventiel-1678013-3x-f115-90gr-miele-wasmachine-00074061. Op het origineel staat een Miele onderdeel nummer. Type dit in op de site van https://www.europart.nl/, dan val je achter over van de Miele prijs. (€ 80 of € 112) Maar ze laten ook alternatieven zien.
Link naar reactie
Harry. Ik heb de wasmachine opengemaakt en het is een drievoudig haaks inlaatventiel en maar met een snoer aansluiting. Op het printplaatje staat T.N.R. 2902361. Op de stekkerdoosjes 3x 12 l/min 03-23 of 03-03. Met deze gegevens kan ik bij Europarts niets vinden. Deze hebben het over een inlaatventiel met het kenmerk 'dun' (weet niet of dat klopt) of icm een waterslot wat mijn machine niet heeft. Hoe weet ik welk inlaatventiel ik moet nemen?
Link naar reactie
Dat zijn https://www.europart.nl/?z=eyJ0IjoiYSIsInIiOiJhIiwiYSI6eyJxIjoiMjkwMjM2MSIsImwiOjcsIm0iOjAsInJhdyI6IjI5MDIzNjEifX01 Als je nu geen basis plaatje er op hebt zitten en de draden gaan rechtstreeks naar de 3 spoelen dan de goedkoopste nemen. Dan gaat dat deel nog 10 jaar mee. :) Noteer hoe de draden en slangen aangesloten zitten anders werkt het niet, krijg je vuurwerk of gaat het verkeerde bakje water krijgen.. Of neem de originele even mee naar de onderdelen winkel van https://www.europart.nl
Link naar reactie
Nog een laatste vraag. Ik heb zowel de zacht plastic bevestigignsplaat (voor aan de achterkant wasmachine) als de hard plastic plaatje voor de 3 spoelen nog heel. Ik herken de plaatjes die je gestuurd heb nu. Maar bij 1 vd 2 laatste inlaatventiel opties staat de zinsnede '1xredu. 3x 11,5' van € 36,99. Dat begrijp ik niet . Op de spoelen bij mijn wasmachine staat 3x 12 l/min. Dus dan moet ik niet de inlaatventiel met 'redu 3x 11,5' nemen , begrijp ik, maar de versie zonder 1x redu, dus het inlaatventiel van € 44,95 . Is dat juist?
Link naar reactie
  • Alex sloot dit topic
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties. Stel gerust een vraag door zelf een nieuw topic te openen.
  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...