Ga naar inhoud

AEG Lavamat doet helemaal niets meer


Aanbevolen berichten

Zojuist heeft mijn AEG Lavamat het begeven tijdens een wasbeurt op 40C. Ik was toevallig bij de machine aanwezig, ineens tijdens het wassen hoorde ik 1 korte piep en ging de hele machine uit. Ik heb de stroom er al afgehaald, het water laten weglopen niets werkt. Als ik de stroom aansluit blijft de machine uitstaan. Ik heb het stopcontact gecheckt en daar staat gewoon stroom op. Heeft iemand een idee hoe ik dit kan troubleshooten of hoe ik de machine een reset kan geven? Ik weet niet het exacte typenummer maar hier onder staan twee foto's van de machine: https://i.imgur.com/4Mu6Z02.png https://i.imgur.com/SpDSBEv.png
Link naar reactie
Type nummer is L64640. PNC nummer is 91452453206. Volg het netsnoer naar binnen de machine in. Je komt dan bij het netspannings filter. Komt hier nog 230V uit? Zo ja: volg de kabel verder naar de elektronica module. Zitten de stekkers daarvan goed vast? Controleer de module zelf op losse contacten en gesprongen onderdelen. Op de achterkant van de module zit een ic-tje met 7 pootjes. 3 aan de ene kant en 4 aan de andere. Controleer deze goed op beschadiging, meestal gaat deze nl defect.
Link naar reactie
Hallo HarryO, Bedankt voor de reactie. Ik heb de machine losgemaakt, en even gekeken ook in de machine heb ik spanning. Verder zien alle aansluitingen er goed uit maar ik heb ze nog even aangedrukt helaas zonder succes. Ik ga geen kosten meer maken voor deze machine ondanks dat hij nog maar een jaar of 5 oud is.
Link naar reactie
  • Alex sloot dit topic
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties. Stel gerust een vraag door zelf een nieuw topic te openen.
  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...