Ga naar inhoud

Aeg Lavamat Euro 1500 update


Aanbevolen berichten

Wat een geweldig forum hier! Ik heb al heel wat geprobeerd maar lukt me nog niet. Probleem: Machine gestart op wit/bont 60 graden. Halverwege komen we thuis en staat de machine nog op 110 minuten terwijl hij al lang klaar had moeten zijn. De deur wat niet open te krijgen er stond nog zo'n 8 liter water in. Heb de machine leeg laten lopen middels het slangetje, filter na gekeken daar zat 1 muntje van 50 ct in. Vervolgens geprobeerd de machine op te starten. zie wel de tijd die het programma duurt, en het deur/licht lampje brandt rood. Als ik vervolgens op start druk gaat het rode deur/licht lampje 7x knipperen maar er start verder niets op. De deur gaat ook niet open als ik op dat knopje druk. Koolborstels nagekeken die zijn nog zeker 35 mm. kan de foutcode niet vinden? Geprobeerd zoals op forum ergens beschreven stond maar helaas, ik zie niks. (Probeer de foutcode een uit te lezen. Zet de machine aan en als hij loopt druk dan de toetsen Voorwas en Behoedzaam samen in en houd ze ingedrukt. Krijg je nu een melding?) Helaas krijg ik geen melding. misschien ook niet omdat de machine gewoon niet gaat lopen natuurlijk Misschien doe ik iets verkeerds? Maar iemand tips? Type en nummer staan hieronder. Alvast hartelijk bedankt voor jullie meedenken. Aeg Lavamat Euro 1500 update pnc 91400235500 S-No 21811367 Hopelijk hebben jullie een suggestie Met vriendelijke groetjes, Dicki Smits
Link naar reactie
Bij sommige modellen werkt de foutcode uitlezing niet. Blijft eerst over: Kies alleen voor afpompen: hoor je de pomp lopen? Kier alleen voor centrifugeren: gaat hij ook centrifugeren? Laat hem water in nemen via de voorwas: neemt hij water in en stopt hij dan met innemen om te gaan draaien? Laat hem water in nemen via het normale programma: neemt hij water in en stopt hij dan met innemen om te gaan draaien? Wat ook vaak helpt: Blaas het slangetje van de beide nivo regelaars eens door. Verwijder het bovenblad, de nivo regelaars zitten rechts boven. Trek het dunne slangetje er af, blaas het slangetje goed door en zet hem weer terug.
Link naar reactie
Hartelijk dank HarryO, Zojuist heb ik geprobeerd wat je noemt. Maar ik kan geen enkel programma starten. Zie dit filmpje: https://youtu.be/SrGbOBEjAbI Ik heb al gekeken of een programma is beveiligd maar dat is niet zo. misschien zegt het filmpje je meer? [url]https://youtu.be/SrGbOBEjAbI[/url] alvast bedankt voor het meedenken! Ps. de slangetjes heb ik ook doorgeblazen maar geen resultaat.
Link naar reactie
Volgens mij ben ik er achter wat het probleem is. zie afbeelding op onderstaande link. [url]http://absoluut.org/wasmachine/deur.jpg[/url] de stekker naar de deurmodule is doorgebrand. is zo'n stekker nog los te koop denk je? wat zou het nummer zijn? de vergredeling zelf is niets mee aan de hand verder volgens mij.
Link naar reactie
Jep, de oorzaak dus. De fout verwijst inderdaad naar de deur schakelaar.... Knip de stekker er af en pers er een paar standaard https://www.hornbach.nl/shop/Vlakstekker-huls-0-5-1-5-mm-rood-20-stuks/5210298/artikel.html Gezien de draad dikte zijn dat de rode of de blauwe. Verkrijgbaar bij een witgoed onderdelen winkel, auto onderdelen winkel of bouwmarkt. Gebruik wel een goede tang. Sluit de stekkers wel weer goed aan anders is het einde elektronica module. Als de draden elkaar nu al hebben geraakt is de kans op een defecte module zeer groot. Is de https://www.europart.nl/aeg-deurrelais-1105362006-lavamat-6874086740-wasmachine-00155402 zelf ook verkleurd/gesmolten: dan deze ook vervangen.
Link naar reactie
  • Alex sloot dit topic
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties. Stel gerust een vraag door zelf een nieuw topic te openen.
  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...