Ga naar inhoud

Aeg LBella foutmelding FE2


Aanbevolen berichten

AEG LBella centrifiguurde eerst niet meer, daarna bleek hij ook geen water meer te nemen. deurslot vervangen, maar probleem blijft. Filter schoongemaakt, kraanaansluiting schoon. Afvoerslang schoon, wasmiddelbak schoon. Heb start en kort knop ingedrukt en krijg melding FE2 Maar helaas hij doet niks. Heb geprobeert met voorwas maar helaas. toen weer de knoppen in gedrukt kreeg eerst allemaal 8888 toen C11 en een disco van lampjes. Toen maar gauw los gelaten bij de volgende poging weer FE2 Wie heeft er nog een tip wat het zou kunnen zijn? Alvast bedankt
Link naar reactie
Zeker weten dat er FE2 staat en niet EF2? EF2 betekend dat de machine veel te veel schuim heeft gezien. Snelste oplossing is de machine doorspoelen. Sluit de deur. Giet via de zeepbak een paar gieters heet water in de machine. Zorg dat je niet gaat lekken anders krijg je er een andere storing bij. Laat de machine dan geheel leeg lopen via het slangetje naast de pomp dop. Sluit het slangetje weer en begin van voor af aan. Doe dit een keer of 5. Giet er dan nog een keer heet water in maar dan via de deur. Draai de trommel een paar keer met de hand rond en laat opnieuw het water weg lopen. Sluit het slangetje weer goed af. Verwijder het bovenblad. Rechts boven zie je dan de nivo regelaar zitten. Afhankelijk van het model is dit een https://www.europart.nl/aeg-niveauregelaar-3792214615-lav74800-lav62806-wasmachine-00176280 versie. Trek hier het slangetje van af, blaas het slangetje goed door en zet hem weer terug. Probeer de machine nu nog eens. Indien hij nu werkt dan de machine een beurt geven met een machine reiniger en in het vervolg veel minder zeep gebruiken. Indien hij niet werkt dan het lange PNC nummer uit de deurrand vermelden.
Link naar reactie
Er komt schoonwater uit. We horen hem niet pruttelen. De wasmachine pompt wel water af en blijft dat proberen en daar blijft hij hangen. Voordat hij het niet meer deed heb ik gewoon een was gedraaid maar hij hield op bij het centrifugeren en heb dus kleddernat de was uit de machine moeten halen. Als we nu aan de knop draaien geeft hij steeds error aan.
Link naar reactie
Je gelooft het nooit hij ging water pakken, maar helaas niet draaien of centrifugeren. Kwamen dit tegen op onze zoek tocht De toetsen ingedrukt houden, tot de LED´s beginnen te knipperen en een signaaltoon weerklinkt. En de keuze schakelaar 11 posities met de klok mee bewegen. Toen kwam code C8. Harry bedankt voor je adviezen. Maar we hebben besloten een nieuwe aan te schaffen en de berg was weg te wassen. En hopelijk gaat die langer dan 10 jaar mee.(geen idee hoe lang ze mee gaan. Ik heb je tips met plezier gelezen ook bij anderen. Nog maals bedankt en fijn weekend alvast.
Link naar reactie
  • Alex sloot dit topic

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties. Stel gerust een vraag door zelf een nieuw topic te openen.
  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...