Ga naar inhoud

E66 code AEG Lavamat - turbo 16850A


Aanbevolen berichten

Hallo beste mensen, Zouden jullie mij kunnen helpen met dit probleem? Ik heb al eea opgezocht op internet. Ik weet dat e66 gaat over verwarmingselement relais, maar soms ook een andere elektronisch probleem. Het gaat om volgende was/droogmachine: https://photos.app.goo.gl/SQiaJ8JHBuCCqvUq7 Ik heb voorscherm losgemaakt en zie het volgende: https://photos.app.goo.gl/NHqTqFubkf3jk8Ao8 Verder heb ik verwarmingselement zelf getest en kom op ca 30ohm en oneindig met aarde(dus lijkt goed te zijn.) Ik kwam er niet helemaal uit waar de verwarmingselement relais nou zat, dus de kabels van element vervolgd(getest op continuïteit) en kwam op volgende doosje uit: (Electrolux 132447820) https://photos.app.goo.gl/47Zjyf8KWQP9NSb47 De kabels van warmte element komt uit op dat groene stekkertje. https://photos.app.goo.gl/4K3ErNV6ZJN8BHLz7 Het is stom wat ik heb geen foto van binnen kant van dat kastje gemaakt maar daar zaten stuk of 4 zwarte relais. Op 2 hiervan, waar ook dat groene stekker op uitkomt staat "Omron G5LE-1-cf", precies daaronder zijn ook 2 relais van zelfde formaat maar zit een grote sticker op geplakt waardoor niet zeker of het ook om "Omron G5LE-1-cf" gaat. Mijn vraag is: wat is een goede volgende stap in het oplossen van dit probleem?
Link naar reactie
Goed voorwerk gedaan. Bij de machine zonder droger zit de aansturing van het element op de hoofd module print. Bij een was/droger combinatie zit deze op die 2de module print. Trek de stekker van het verwarmings element eens van de module af en probeer hem dan nog eens. Indien geen resultaat: trek de andere stekkers ook van die module af. Je houd dan alleen de basis machine over. Zie ook https://elektrotanya.com/electrolux_ewm25xx_ewm35xx_sm.pdf/download.html
Link naar reactie
Beste Harry, Dank voor je reactie. Ik heb de kabel die naar verwarmingselement gaat los getrokken > geen verandering. Daarna de "buurstekkers" los getrokken > ook helaas geen resultaat. (Ik krijg dus e66 en kan deze niet resetten). Wanneer ik alle kabels/stekkers naar die 2e module los trek dan krijgt ed1 foutcode wat lijkt te betekenen dat er een communicatestoring is tussen hoofdmodule en 2e module. Betekent dit dat 2e module toch kapot is?
Link naar reactie
  • 3 weken later...
Sorry voor trage terugkoppeling, ben dus afgelopen periode naast werk af en toe bezig geweest met wasmachine. Ik had dus de pdf bestanden doorgenomen, daarbij zag ik staan dat bij een e66 code het om fout in PCB/printplaat. In een van de bestanden werd verder geadviseerd om de kabels die naar warmte element gaan te controleren op lekkage, als dat niet het geval zou zijn, dan zou je die 2e module moeten vervangen. Verder heb in diagnostische modus alle testen gedaan, nagenoeg alles werd snel onderbroken door e66 fout code, dus bijv water wegpompen en 2-3seconden later stop en e66 code op scherm. Dit is wel wisselend, soms kan zo een test wel doorgaan maar wat later weer e66 code. Verder zag ik tijdens testen wel dat verwarming van water lukte, weet even niet welke stand maar daarna is water in trommel warm. Conform wat er in de pdf bestanden werd geadviseerd heb ik een (2e hands) module van ebay(engeland) gekocht, die zou uit een wasmachine komen met motor schade. Gisteren aangekomen en helaas geen verandering situatie. Ik heb gisteren de 2e module van ebay en van mijzelf van dichtbij onderzocht op tekenen van elektrische schade maar niets op te zien of te ruiken. Ook die primaire printplaat onderzocht maar ook geen bijzonderheden. vraag is nu of het toch probleem met primaire printplaat zou kunnen zijn. Er is een kleine kans dat 2e module uit ebay niet goed is maar ik ga er nog van uit dat het niet zo is.
Link naar reactie
  • Alex sloot dit topic

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties. Stel gerust een vraag door zelf een nieuw topic te openen.
  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...