Ga naar inhoud

Invoerscherm Access


Aanbevolen berichten

Ik heb twee tabellen. In de ene tabel staan persoonsgegevens en in de andere tabel bijvoorbeeld artikelen. Ben een invoerformulier aan het maken waarin in eerste instantie de persoon geselecteerd wordt d.m.v. een keuzelijst met invoervak daarna zou een lijst moeten verschijnen alle artikelen waaruit in 1 of meer kan selecteren en kan koppelen aan de geselecteerde persoon. Hoe kan ik dit doen? (Alle geselecteerde artikelen moeten bij een save gekoppels worden aan de desbetreffende persoon, zodat naderhand een lijst per persoon met de geselecteerde artikelen kan getoond worden)
Link naar reactie
makkelijkst is om 3 tabellen te hebben: persoon, artikel en persoon_artikel. In de laatste tabel staan 2 velden: persoonsnr en artikelnr. Je koppelt de ene combobox aan persoon en de andere combobox aan artikel. Op het moment dat er gesaved wordt, lees je het persoonsnr en het artikelnr uit de combox en bewaar je in de tabel persoon_artikel. Op het moment dat je weer opstart, lees je de tabel persoon_artikel uit en door middel van een query met een inner join kun je vanuit daar de goede omschrijvingen van de nummers weergeven.
Link naar reactie
  • 2 weken later...
Tja, niet zo moeilijk. Zorg dat er een veld met een persoonsnr komt te staan in de tabel artikelen. Dat nummer moet ook voorkomen in de tabel persoonsgegevens. Het maakt een tabel namelijk niets uit welke gegevens er in staan, als de ene tabel maar met de andere te koppelen is. Lijkt misschien een rare opmerking, maar mensen vergissen zich snel. Succes. Dus tabel1 [b:bb63b03571]persnr[/b:bb63b03571] Naam Adres Woonplaats etc. Tabel2 (pers-art) artnr [b:bb63b03571]persnr[/b:bb63b03571]
Link naar reactie
Bedankt voor jouw antwoord, maar zover was ik al. Heb een form gemaakt met een subform. In het hoofdform wordt de persoon geselecteerd in het subform de meerdere artikelen. Als nu gesaved wordt dan moet in de tabel het persoonsnr, artikelnr (meerdere dus) opgeslagen worden in de tabel met persoonsnr en artikelnr en dat lukt niet.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...