Ga naar inhoud

Programmeren in Linux


Aanbevolen berichten

Makkelijk en snel te leren: TCL/TK Momenteel schrijf ik een een logging applicatie in TCL/TK voor een meet-apparaat (via netwerk). In drie weken tijd een werkend product met GUI en netwerk interface. Dit was inclusief het leren van TCL/TK en het uitvogelen van de commando's voor het meetapparaat. Boeken zijn beschikbaar en er is veel info (met voorbeelden) te vinden op het net. Nadeel: het is een ge-interpreteerde taal, dus misschien minder geschikt voor echt snelle applicaties die een bulk aan data moeten verwerken. Voordeel: portable naar Windows, Mac etc.
Link naar reactie
[quote:898403a922="Johan Stokking"]Je kan programmeren in Kylix (lijkt op Delphi, ook van Borland). In Kylix programmeer je in Pascal, en is best makkelijk aan te leren. Het is maar net wat je wilt maken. Johan[/quote:898403a922] Gratis (legaal) te downloaden op http://www.borland.com/products/downloads/download_kylix.html
Link naar reactie
Zijn er wel fatsoenlijke, stabiele IDE's a la Kylix voor Linux ? CLI-progjes zijn 'simpel' te schrijven, maar een programma met een GUI zonder terug te moeten naar de middeleeuwen (ie de GUI met de hand opzetten ipv gewoon te 'tekenen') ... is dat mogelijk op een manier dat niet Linux-freaks er mee aan de slag kunnen ?
Link naar reactie
[quote:b2e3f569f1="JaFO"]Zijn er wel fatsoenlijke, stabiele IDE's a la Kylix voor Linux ?[/quote:b2e3f569f1] Nee, Kylix is de enige die zoveel integratie biedt. Met QT Designer kun je ook vensters maken met je muis. Het resultaat slaat je dan op in een file. Maar je moet wel zelf code schrijven om de data in dat bestand te laden en daarvan een venster te vormen (niet echt moeilijk, hooguit een paar lijnen). Iets dergelijks kun je ook bereiken met GTK+/GNOME met Glade en LibGlade. Maar alleen Kylix doen die dingen volautomatisch voor je.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...