Ga naar inhoud

vraagje


Aanbevolen berichten

Nou, niet alleen een krulsnoer er tussen gezet..... Heb je het zwarte gedeelte van de stekker al eens goed bekeken? Dat lijkt me het onderste stukje van de colafles. Technisch is dit goed te doen, maar het gaat mij om de perfecte afwerking van het geheel, zoals de lichtval in het glas, de gebruikte schaduwen en de subtiele ijsblokjes onderaan het glas. Kortom, hier is duidelijk een prof aan het werk geweest.
Link naar reactie
Ow jee :oops: Ik word er verlegen van ;-) Even in het kort hoe ik het zou doen. De flessen in elkaar gedraaid dan.. Eerst heb je twee beelden nodig. Een beeld van gedraaid glas en een beeld van een fles. Op internet is er natuurlijk vanalles te vinden.. Dit is helaas steen maar een goed voorbeeld van wat je moet gebruiken. [url]http://www.parsleypottery.com/images/glazetrail/fbgtvtwistbasketlgfull.JPG[/url] Je kan natuurlijk ook zelf een foto maken van doorzichtige tuinslang dat je in elkaar twist. Maar goed, het is veel werken met lagen dus. Meer als 10 lagen is bij mij al snel gebruikelijk. Het blijft ook experimenteren omdat elk beeld om een eigen behandeling vraagt. Zowel de levels als verhouding en scherpte moet precies matchen om een realistisch effect te krijgen. Bij glas kan ik me voorstellen dat je bv de laag eigenschap op "multiply" zet. Voorzichtig gummen en vaak inzoomen. Het is toch pixel werk als je het goed wil doen. Maar ga eerst op zoek naar goede basis beelden. Des te makkelijker wordt de bewerking ervan... Helaas kan ik niet alles uitleggen omdat het anders een tutorial wordt van twee kantjes :-) Het trechter effect bij het cola flesje heb ik bereikt door een "distortion" filter te gebruiken. Ik dacht dat het "pinch" was ofzo.. Succes ermee! Gr. J-P (p.s. het cola flesje lijkt plastic omdat het dat ook is :-D. Het is zo'n dans flesje dat beweegt op geluid. Ik wil deze nog een keer over doen met echte cola maar daar waag ik me later wel aan.)
Link naar reactie
Voor de liefhebbers: Ik heb ff snel een voorbeeldje gemaakt waar er hier en daar nog wat dingen niet kloppen. Toch zet ik het online zodat er een voorbeeld is. Ik weet dat het beter kan maar toch wil ik er niet te veel tijd in steken :-) [img:a1fe0395e8]http://www.leconte.nl/flessenhalsvoorbeeld.jpg[/img:a1fe0395e8] Photoshop 7 bestand: http://www.leconte.nl/flessenhalsvoorbeeld.zip Bronbestand: http://www.digitalmastery.com/companionsite/videos/images/bottle.jpg Gr. J-P
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...