Ga naar inhoud

Afmeting verkleinen van jpeg


anoniem

Aanbevolen berichten

Hoi hoi, ik zat met hetzelfde probleem en heb dus braaf irfanview gebruikt, zoals jullie voorstelden, voor groepsconversie als volgt : - alles geselecteerd - jpegformaat gekozen (jpeg 2000 geeft alleen maar foutmeldingen) ; bij geavanceerd de kwalititeit van 23 gekozen : met het gevolg dat de foto s heel lelijk werden, maar wel de gewenste kbs hadden, alhoewel ik kleiner zou toe juichen.. Kies ik een betere kwaliteit dan krijg ik plaatjes van gemiddeld 100kb, te groot dus. Hoe nu verder , doe ik iets verkeerd met de instellingen ? Mijn streven is plaatjes te krijgen die voldoende scherp zijn en liefst niet meer dan 20 kb bevatten. Wie helpt mij ? greetz vliegje
Link naar reactie
infranview gebruk ik wel niet ik gebruik adobe maar verkleinen komt altijd op hetzelfde neer. Hoe dan ook als je verkleint verminder je van pixels en verminderd ook de kwaliteit, kijk eens als je verkleint naar de hoeveelheid pixels je gaat en vooral pixels per inch (wat volgens mij die 23 is die je daar bedoelt) hoe hoger je die laat staan hoe scherper natuurlijk maar meer Kb het infeite 't een of 't ander. Dat is infeite ook meestal de bedoeling van verkleinen, minder Kb innemen en dus ook mindere kwaliteit. Wat je wel kan doen is stukken van je foto snijden, als je bv toch vind dat er teveel op de bovenkant of gelijk waar staat , knip het er af, dan moet er al een stuk minder verkleint worden om onder de 20Kb te raken en verlies je minder kwaliteit aan hetgene dat werkelijk telt op de foto.
Link naar reactie
hopeloos ben ik , maar ik heb nu al een paar uur bezig in Irfanview om een aantal foto s (groepsconversie) te verkleinen dmv het wijzigen van het formaat naar 640 x 480 zoals hierboven beschreven werd. Ik doe dat in het tabblad geavanceerd, steeds krijg ik de melding dat ze niet opgeslagen kunnen worden :cry: Wat doe ik verkeerd???
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...