Ga naar inhoud

Trommellager samsung


Panc

Aanbevolen berichten

Goedendag, Ik ben in het bezit van een Samsung Eco bubble type WF0806Z8C/XEN. Deze machine is nu 5 jaar oud en maakt sinds een paar dagen herrie tijdens het centrifugeren en gaat ook in een storing (UE). Dus ik vermoed dat het trommellager stuk is. Klopt het dat dan de complete trommel vervangen moet worden? En is dat zelf te doen? Alvast bedankt voor de reactie.
Link naar reactie
Draai de trommel eens met de hand rond, hoor je het dan ook? Volgens de onderdelen site van Samsung is het lager alleen als complete achterzijde van de kuip verkrijgbaar. https://www.samsungonderdelen.com/samsung-parts/dc97-16462d.htm Is wel zelf te doen maar is wel een pittige klus en je weet pas of het gelukt is als hj weer helemaal in elkaar zit. UE staat overigens voor onbalans gedetecteerd. Laat hem eens zonder bovenblad en achterpanneel draaien en kijk eens of je kunt vinden waarom hij in onbalans gaat.
Link naar reactie
Het zou het lager inderdaad kunnen zijn, maar die is bij Samsung niet los leverbaar. Met het losse lager en de keerring kun je wel naar een technische onderdelen winkel gaan zoals bv http://www.techniek.nl/. Normaal gebruikt men standaard lagers, dat is dus niet het probleem. De keerring mogelijk wel. Alleen krijg je geen onbalans detectie door een slecht lager. Dan is de oorzaak daarvan eerder een kromme as van de tommel of zit de trommel los van het trommel kruis. Helaas geld dan nog steeds dat je hem eerst uit elkaar moet halen om dat goed te controleren. Zie ook https://www.samsungonderdelen.com/samsung-model/wf0806z8cxen.htm, tekening 8 en zoem hier op in. Je zit dan in het midden het trommel kruis (4-2-8) die met een 3 tal schroeven aan de trommel zit. Heb eerder iemand geholpen waarbij één van deze schroeven gebroken was.
Link naar reactie
Hallo Harry, Ik heb de trommellagers en de keerring vervangen en alles zit weer in elkaar. Maar nu krijg ik constant de foutmelding 5UD ik alles al schoongemaakt en doorgespoeld met heet water een programma gedraaid op 95 graden zonder zeep en wasgoed maar dat helpt allemaal niet. Heb jij nog ideeën?
Link naar reactie
  • Alex sloot dit topic

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties. Stel gerust een vraag door zelf een nieuw topic te openen.
  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...